x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: PSD va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a Elenei Udrea

Liviu Dragnea: PSD va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a Elenei Udrea

20 Oct 2015   •   20:50
Liviu Dragnea: PSD va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a Elenei Udrea
Sursa foto: Liviu Dragnea (Christian Silva/Intact Images)

Social-democraţii vor vota, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru ridicarea imunităţii Elenei Udrea, a anunţat marţi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Am şi vorbit cu domnul Zgonea astăzi. Ceea ce am spus la congres, duminică, nu au fost vorbe în vânt. În situaţii de genul acesta nu avem niciun fel de ezitare. PSD va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare", a afirmat Dragnea, într-o emisiune la Realitatea TV.

Procurorul general Tiberiu Niţu a solicitat preşedintelui Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de deputatul Elena Udrea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere (cu referire la declaraţiile de avere din intervalul 2009 - 2012), în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României.

Anterior, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Şefa DNA a transmis procurorului general al României referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Udrea.

De asemenea, Kovesi a transmis cererea ministrului Justiţiei pentru a solicita Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, toate în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine şi efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea psd Elena Udrea imunitate vot