x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mitingul PSD de la Galați. Dragnea: „Noi suntem români, europeni în toată țara”

Mitingul PSD de la Galați. Dragnea: „Noi suntem români, europeni în toată țara”

11 Mai 2019   •   11:35
Mitingul PSD de la Galați. Dragnea: „Noi suntem români, europeni în toată țara”
Sursa foto: Captura Antena 3

UPDATE LIviu Dragnea- „Astăzi ținem Summitul PSD la Galați. Noi suntem români, europeni în toată țara. Suntem europeni acasă la noi, nu numai în cele șase case furate de Iohannis la Sibiu. Vreau să le transmitem cu multă căldură, toată dragostea noastră pentru românii de la Sibiu. Dar lui Iohannis îi spun.. iubim Sibiul, dar îi urâm pe trădători. Iohannis a ținut să reprezinte România doar el singur. Așa cum a furat casele, a furat și ziua Europei. A folosit cu ceva că a folosit acest summit pentru campania lui electorală? Și-a chemat stăpânii. Am văzut cu toții cum se plimba singur și nu îl băga nimeni în seamnă. Asta e soarta slugilor. Sunt sigur că a mai cerșit încă o sancțiune pentru România. Nu s-a bătut pentru drepturile noastre, pentru respectul cuvenit pentru români. A atacat Guvernul țării lui, democrația, justiția, tot ce e mai bun în această țară. Președintele Franței spunea că e îngrijorat de ce se întâmplă în România. De ce credeți că președintele României nu l-a pus la punct nici pe președintele Olandei, nici pe al Franței? Pentru că e slugă. Vrea încă un mandat ca să scape de ceea ce a furat. Nicio legătură nu are intrarea noastră în Schengen cu statul de drept. S-au mărit salariile la medici și îi salut pe medicii prezenți aici. Am mărit salariile pentru că acești oameni merită respectul nostru pentru că au grijă de sănătatea noastră. Prea mulți ani, medicii din România s-au îngrijit de sănătatea străinilor pentru că acest stat nu a putut să le dea salariile meritate. Mulți s-au gândit acum să vină acasă. Renovăm școli, modernizăm educația pentru ca copiii noștri să fie mai educați. Comunele noastre vor fi mai frumoase decât cele din vestul Europei. Îl auziți pe Iohannis și pe slugile lui.. ne spun de câțiva ani că PSD n-a făcut nimic. Hai să vedem ce înseamnă nimicul de care vorbește Iohannis..”. 

UPDATE Dăncilă: „Am venit astăzi să vorbim despre Galați, despre județele țării, despre România și români, despre ce am realizat, dar și cum vrem să arate viitorul României, al copiilor și nepoților. Am venit să vorbim despre ceea ce s-a realizat în fiecare comunitate din România. Singura dezvoltare, singurele proiecte sunt făcute de Guvernul României și PSD. Am construit împreună PSD, Guvernul României, noi toți, care ne dorim o Românie puternică și respectată. Noi toți am contribuit și trebuie să continuăm. Nu putem să-i lăsăm pe ceilalalți să dărâme ceea ce noi am construit și să o luăm de la început. Viitorul e al românilor și nu vom lăsa pe nimeni să-l distrugă. Am cerut președintele României să ceară aderarea la Spațiul Schengen pentru ca noi românii să stăm la masa deciziilor. Nu am văzut aceste lucruri, am văzut doar poze după acest Summit. Cum sunt reprezentate interesele românilor? De aceea, dragi români, facem aici Summit-ul de la Galați. În această declarație, susținem că nu mai acceptăm ca părinții și bunicii noștri să fie umiliți, să li se taie pensiile și salariile.

Nu mai acceptăm niciodată ca românii să nu fie respectați. Vrem o Românie unită, vrem să creionăm propriul destin. Am venit cu un program de guvernare, la care PSD ține foarte mult. Am urmărit fiecare punct din programul de guvernare. Știam că așteptați fiecare punct de acolo și că e pliat pe ce vă doriți. Noi venim cu proiecte, cu realizări, alții vin cu jigniri, cu urlete și țipete. Când nu ai ce să le spui românilor, vii și țipi și jignești. Am venit la Iași, la Galați, la Botoșani, am mers în Ardeal, am mers în multe locuri din țară. Suntem într-un moment important pentru români. Votați candidații PSD la alegerile din 26 mai! Guvernul României se va ține de cuvânt și va implementa programul de guvernare, dar avem nevoie de oameni devotați, cu tricolorul în suflet. Nu avem nevoie de oameni care vin să ceară votul și sunt supuși altor interese, nu avem nevoie de oameni să reprezinte România și care, de fapt, să reprezinte interesele altor țări. Îi susțin pe Rovana Plumb, pe Carmen Avram, pe Dan Nica. România trebuie tratată cu demnitate. Să fiți întotdeauna mândri că sunteți simpatizanți PSD. Să mergem la vot și să votăm PSD”. 

 

Stire initiala. Liderul PSD Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă sunt prezenţi sâmbătă la mitingul organizat de social-democraţi în centrul municipiului Galaţi, în piaţa din faţa Casei de Cultură.

Cei doi au făcut o baie de mulţime printre participanţii la miting, în drum spre scena de pe care liderii formaţiunii şi candidaţii în alegerile europarlamentare susţin discursuri.

Potrivit liderului PSD Galaţi, Dan Nica, la miting ar fi prezenţi 30.000 de oameni, mulţi dintre ei venind din localităţi din judeţ sau din judeţele vecine.

La miting sunt prezenţi şi secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, deputatul Lia Olguţa Vasilescu, candidaţi de pe lista partidului pentru europarlamentare - Rovana Plumb, Carmen Avram, precum şi ministrul Eugen Teodorovici.

Totodată, în apropierea mitingului PSD are loc şi o contramanifestaţie, aproximativ 200 de oameni fiind grupaţi în faţa Palatului Justiţiei, după gardurile de protecţie amplasate de forţele de ordine. Ei scandează scandează lozinci împotriva PSD, a liderilor săi şi a Guvernului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea