x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: Viitorul Executiv va beneficia de 'sprijin punctual' din partea PSD

Liviu Dragnea: Viitorul Executiv va beneficia de 'sprijin punctual' din partea PSD

15 Noi 2015   •   19:25
Liviu Dragnea: Viitorul Executiv va beneficia de 'sprijin punctual' din partea PSD

Comitetul Executiv Naţional al PSD recomandă parlamentarilor social-democraţi să voteze în favoarea învestirii Guvernului Cioloş dacă miniştrii desemnaţi vor avea o prestaţie bună în timpul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului, a anunţat duminică preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Acesta a adăugat că viitorul Executiv va beneficia de 'sprijin punctual' din partea PSD, social-democraţii intenţionând să monitorizeze activitatea fiecărui ministru în parte şi a Executivului în ansamblu şi să sancţioneze 'foarte serios' orice derapaj al Cabinetului Cioloş de la programul de guvernare asumat.

"CExN recomandă grupurilor parlamentare ale PSD, în condiţiile în care mâine şi poimâine miniştrii desemnaţi vor avea o prestaţie bună în comisii şi vor demonstra că sunt oamenii potriviţi la locurile potrivite, să voteze pentru învestirea acestui Guvern. În ceea ce priveşte susţinerea ulterioară a Guvernului, PSD îşi rezervă dreptul de a monitoriza activitatea fiecărui ministru şi minister în parte, precum şi activitatea Guvernului în ansamblu, pentru a ne asigura că valorile, principiile, măsurile, angajamentele pe care noi le-am luat în ultimii ani vor fi respectate şi de viitorul Guvern. Orice derapaj de la angajamentele prezentate în programul de guvernare şi de la angajamentele prezentate în cadrul discuţiilor de azi va fi sancţionat foarte serios de către PSD. Practic, putem discuta despre sprijin punctual în cazul fiecărui proiect de lege sau act normativ cu care se va veni în Parlament", a declarat Dragnea, duminică, la Parlament, după şedinţa CExN al PSD.

Potrivit lui Dragnea, aceste decizii au fost luate de către social-democraţi prin vot, fiind exprimate 68 voturi 'pentru', un vot 'împotrivă' şi două abţineri. 

Sursa: Agerpres

×