x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Locotenentul" lui Sorin Beraru, candidat al PRM

"Locotenentul" lui Sorin Beraru, candidat al PRM

28 Mai 2004   •   00:00
"Locotenentul" lui Sorin Beraru, candidat al PRM

Campion al luptei declarative impotriva coruptiei, Partidul Romania Mare (PRM) si-a facut un obicei din a soca prin candidatii cu antecedente penale pe care-i adaposteste pe listele sale electorale.

VLAD MATEI

Ultimul caz, dintr-un lung sir care in timp a generat alegerea in Parlament a unor personaje grotesti, este de-a dreptul stupefiant.

Invinuit intr-un dosar penal

Pe lista de candidati a formatiunii conduse de Corneliu Vadim Tudor pentru Consiliul Judetean Ilfov - la pozitia a patra - si in pliantele electorale ale PRM se distinge nimeni altul decat juristul Cosmin Balcacean, personaj care, intre altele, are nefericita calitate de invinuit intr-un dosar penal (4/P/2004).

Unul dintre "locotenentii" celebrului om de afaceri romano-israelian Sorin Shmuel Beraru (condamnat definitiv, printr-o recenta decizie a Inaltei Curtii de Casatie si Justitie, la 7 ani de puscarie pentru comandarea mituirii unui procuror care coordona anchetele ce-l vizau), Cosmin Balcacean, a fost, ani in sir, administrator al societatilor comerciale pe care afaceristul cu multipla cetatenie le-a derulat in Romania. Unele dintre "tunurile" lui Beraru, condamnatul pe care autoritatile se prefac a-l cautau pe toate meridianele globului pamantesc (din Israel si pana-n Africa de Sud) in vederea incarcerarii, mai exact privatizarile societatilor bucurestene CICO, Reco si Flamura, constituie, din 1999 incoace, o preocupare constanta a organelor de ancheta. Astfel, in cazul Reco SA Bucuresti, achizitionata de la FPS (pentru numai 475 milioane lei) de Multisistem Industry SRL, Cosmin Balcacean a fost acuzat de catre Serviciul Politiei Economico-Financiare al Capitalei pentru evaziune fiscala, fals intelectual si inselaciune, iar surse din Parchetul General au confirmat ieri, pentru Jurnalul National, calitatea de invinuit a acestuia. In acelasi dosar, de altfel, mai sunt cercetati in stare de libertate fostul director general executiv al FPS, Alin Giurgiu, si alti fosti angajati ai institutiei anterior mentionate.

Romania Mare preocupata de cazul Beraru

Interesant este faptul ca revista Romania Mare a alocat, in timp, spatii tipografice imense afacerilor dubioase derulate de Sorin Beraru (direct sau prin grupul sau de reprezentanti) in Romania, insistand obsesiv pe episodul vizitei in Israel a premierului Adrian Nastase, cand urmaritul general a aparut zambitor, dupa ce a fost strecurat de o mana abila pe lista suplimentara a participatilor, la doi pasi de delegatia guvernamentala romana, la un forum de afaceri desfasurat intr-un hotel din Tel Aviv.

Bolcas zice ca nu se stia

Conducerea PRM si cei care s-au ocupat de intocmirea listelor de candidati la alegerile locale sustin ca nu au cunoscut situatia exacta a lui Cosmin Balcacean. Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas ne-a declarat ca vor fi intreprinse cercetari, iar daca va fi cazul se vor lua masuri. "Vreau totusi sa va spun ca un om care nu a fost condamnat se bucura de prezumtia de nevinovatie, iar un om care se afla in cercetare are cazierul curat pana in momentul in care este condamnat", ne-a mai spus Bolcas. El a mai mentionat ca un partid ii poate verifica pe candidatii sai, dar nu se poate transforma in organ de ancheta. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic