x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lovitură de teatru: Iulia Motoc, favorită la funcţia de judecător al României la CEDO!

Lovitură de teatru: Iulia Motoc, favorită la funcţia de judecător al României la CEDO!

13 Mai 2013   •   19:43
Lovitură de teatru: Iulia Motoc, favorită la funcţia de judecător al României la CEDO!

Iulia Motoc este favorită pentru a ocupa funcţia de judecător la CEDO din partea României. Actualmente judecător la Curtea Constituţională, Motoc a refuzat să comenteze informaţia.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a decis că Guvernul va face nominalizările la CEDO, iar premierul Ponta a declarat că vor fi propuse trei nume, dintre care unul trebuie să fie o femeie.

Surse din USL au confirmat pentru gândul.info că Iulia Motoc ar putea fi înlocuitoarea lui Corneliu Bîrsan în funcţia de judecător CEDO din partea României. Surse din PNL susţin că "transferarea" Iuliei Motoc la CEDO este o "variantă" fezabilă, în timp ce surse politice din PSD dau ca sigură nominalizarea Iuliei Motoc la CEDO.

Contactată de gândul.info, judecătoarea CCR a refuzat orice comentariu: "Curtea încă nici nu a publicat motivarea. Nu am să comentez până nu publicăm motivarea".

Motivarea despre care vorbeşte Motoc se referă exact la decizia dată de CCR în privinţa diferendului dintre Guvern şi CSM privind numirea judecătorului la CEDO. Premierul Victor Ponta şi preşedinta CSM, Oana Hăineală au sesizat CCR în legătură cu procedura de numire a judecătorului CEDO.

×