x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Gabriela Firea a demisionat din funcţia de vicepreşedinte PSD

UPDATE Gabriela Firea a demisionat din funcţia de vicepreşedinte PSD

19 Noi 2018   •   17:47
UPDATE Gabriela Firea a demisionat din funcţia de vicepreşedinte PSD

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, în timpul unei şedinţe cu scântei a Comitetului Executiv al partidului. Gabriela Firea va fi înlocuită de Rodica Nassar.  

De asemenea, Gabriela Firea a rămas fără funcţia de preşedinte al PSD Ilfov, după ce Comitetul Executiv al PSD a decis dizolvarea Biroului Politic al organizaţiei judeţene Ilfov.

Decizia a venit la câteva ore de la demisia Gabrielei Firea din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti. Ea a fost înlocuită în funcţie de Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

„E o decizie solidară cu colegii mei din București și din Ilfov care se consideră nedreptățiți. Mi s-a spus în cadrul ședinței că eu sunt vinovată pentru că toți parlamentarii PSD din Ilfov și-au dat demisia și eu nu i-am oprit din acest demers. Nu aveam cum, pentru că a fost o inițiativă personală. Ei au reacționat pentru că erau chemați în fiecare zi la sediul central și erau îndrumați să dea declarații împotriva mea(...). S-a supus la vot și s-a obținut majoritate pentru dizolvarea biroului județean PSD Ilfov. Nu puteam să rămân vicepreședinte, iar colegii mei să nu mai fie în BPN. E o răzbunare. E clar că domnul Dragnea a vrut să scape de mine din Comitetul Executiv. Am demonstrat că nu funcția îl face pe om!”, a spus Gabriela Firea.

„Eu nu am cerut funcții, când am intrat în PSD. Am închis un capitol din viața mea. Sunt simplu membru, sub nicio formă nu îmi dau demisia din PSD, nici nu se pune problema. Nu mă leg cu lanțul de funcțiile din PSD”, a mai spus Gabriela Firea.Noul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, a propus, în şedinţa CExN care se desfăşoară la Parlament, să se voteze aplicarea unor sancţiuni politice pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit unor surse din partid, secretarul general al PSD a propus ca în CExN să se voteze schimbarea Gabrielei Firea din fruntea organizaţiei judeţene PSD Ilfov.

De asemenea, Codrin Ştefănescu a propus şi un vot pentru schimbarea lui Firea din funcţia de vicepreşedinte naţional al partidului.

Sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: gabriela firea psd PSD Ilfov