x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban cere demisia premierului Ponta şi a ministrului Dan Şova

Ludovic Orban cere demisia premierului Ponta şi a ministrului Dan Şova

de Veronica Micu    |    13 Sep 2013   •   13:21
Ludovic Orban cere demisia premierului Ponta şi a ministrului Dan Şova
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Ludovic Orban cere demisia premierului Ponta şi a ministrului Dan Şova, în scandalul Roşia Montană. "În ce ma priveste, cred ca nu exista decat o singura solutie onorabila de salva obrazul si credibilitatea USL: demisia, atat a domnului Ponta cat si a domnului Sova", a scris liberalul pe Facebook.

"CEO- ul Gabriel Resources, Jonathan Henry, neaga astazi declaratiile aparute ieri in publicatia The globe and mail, declarand, citez: "Doar romanii si Romania vor decide ce este in interesul tarii. Desi este firesc pentru orice companie sa faca ceea ce este necesar pentru a-si proteja interesele - si nici Gabriel Resources nu face exceptie - vom lua act de orice decizie luata de Guvernul sau Parlamentul Romaniei. Compania va furniza toate informatiile necesare pentru ca ooamenii sa poata lua o decizie in deplina cunostinta de cauza. Deciziz finala va apartine Guvernului si Parlamentului Romaniei si, in ultima instanta, cetatenilor Romaniei".

Iata ce declara tot astazi ministrul Dan Sova ( pentru a nu il lasa singur pe Victor Ponta ):
" Eu nu vreau sa dau idei sau argumente investitorilor straini dar, evident, daca nu le vom da posibilitatea sa realizeze investitia, ne vor actiona in instantele internationale, fie la Washington, fie Viena, fie Olanda, de incalcarea Conventiei privind protectia reciproca a investitiilor si vom vedea ce se va intampla, nu vom avea o pozitie usoara. Nu pot emite orice fel de pretentii, dar pretentiile se bazeaza pe cheltuielile de investitii deja realizate si pe profitul estimat...".

Comparand aceste declaratii, parca Sova ar fi avocatul companiei si Jonathan Henrv un oficial roman.

In ce temei sa ne dea in judecata Gabriel Resources? Eu nu cunosc niciun document in care statul roman sa fie parte si sa ofere temei juridic companiei pentru a cere despagubiri.

Ce urmariti cu aceste declaratii domnule Sova si domnule Ponta? Sa oferiti cu adevarat temei juridic companiei pentru a da in judecata statul roman? Sau doriti sa intimidati parlamentarii inainte de vot pentru a va trece proiectul de lege oneros ?

Dupa toata aceasta tarasenie, in ce ma priveste, cred ca nu exista decat o singura solutie onorabila de salva obrazul si credibilitatea USL: demisia, atat a domnului Ponta cat si a domnului Sova"
, este mesajul postat de Ludovic Orban pe Facebook.

×