x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban n-a găsit “legea” după care să fie schimbat

Ludovic Orban n-a găsit “legea” după care să fie schimbat

de Monica Iordache Apostol    |    21 Iun 2008   •   00:00

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, ar putea invoca la şedinţa de mîine a Delegaţiei Permanente a PNL faptul că nu există nici o bază procedurală pentru a renunţa la conducerea filialei

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, ar putea invoca la şedinţa de mîine a Delegaţiei Permanente a PNL faptul că nu există nici o bază procedurală pentru a renunţa la conducerea filialei. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a amintit de o decizie anterioară a Delegaţiei prin care mandatele tuturor liderilor de filiale care au luat sub 15% în alegerile locale se considerau depuse, urmînd ca Biroul Politic să desemneze conduceri interimare, în această situaţie fiind şi filiala PNL Bucureşti, care a obţinut 11%. Surse liberale spun însă că în arhiva partidului nu există nici o decizie de acest gen şi că Ludovic Orban va susţine în continuare că nu are nici un motiv să demisioneze. Premierul Tăriceanu ar vrea în schimb o conducere interimară a filialei, conducere pe care ori să şi-o asume singur, ori să fie asumată de mai mulţi lideri liberali, printre care este posibil să figureze şi Ludovic Orban.

 
DEMISIE DE DREPT. Cert este că tabăra premierului  Tări­ceanu va considera din start conducerile celor şapte filiale cu rezultate proaste drept demise, iar Ludovic Orban va încerca să direcţioneze lucrurile spre un vot secret pentru demiterea lor, cu argumentul că votul de persoane este, conform statului, secret. În acest caz, este puţin probabil ca liderii de filiale să voteze pentru “concedierea” lui Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: politic orban ludovic ludovic orban