x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: PSD a început un atac împotriva BNR şi o acuză de toate relele din domeniul financiar-bancar

Ludovic Orban: PSD a început un atac împotriva BNR şi o acuză de toate relele din domeniul financiar-bancar

11 Feb 2019   •   22:24
Ludovic Orban: PSD a început un atac împotriva BNR şi o acuză de toate relele din domeniul financiar-bancar

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, la Digi24, că PSD a început un "atac" împotriva Băncii Naţionale a României (BNR), pe care o acuză pentru "toate relele" care sunt în societatea românească în domeniul financiar-bancar.


''PSD a început un atac împotriva BNR, încercând să acuze BNR pentru creşterea dobânzilor, pentru creşterea ROBOR şi pentru toate relele care sunt în societatea românească în domeniul financiar-bancar. Sunt aberaţii. Atâta timp cât Guvernul a adus rata inflaţiei la o inflaţie medie anualizată de 4,6%, dobânda nu poate să scadă, pentru că dobânda pe care o dă o bancă la creditele pe care le acordă către solicitanţi, persoane fizice sau juridice, evident, trebuie să câştige mai mult decât rata inflaţiei'', a spus Orban.


Liderul liberal a vorbit, în acest context, despre dezechilibrele din economie.

''Cum să menţii, de exemplu, o dobândă normală, atâta timp cât Guvernul a provocat nişte grave dezechilibre în economie. Luaţi, de exemplu, deficitul comercial. De când au venit la putere PSD-ALDE, toate politicile guvernamentale au determinat creşterea deficitului comercial, adică importăm mai mult decât exportăm. Deficitul comercial a fost în 2017 peste 12 miliarde, iar în 2018 - 15,1 miliarde'', a afirmat Ludovic Orban.

El a mai spus că orice creştere la venit făcută de guvernanţi este ''mâncată'' de inflaţie, de creşterea preţurilor.

''Tot atacul acesta împotriva BNR este din campania pe care o duc partidele de guvernământ de a identifica alţi vinovaţi decât ei, pentru că în realitate toate derapajele din economie duc la inflaţie, duc la situaţia în care orice creştere de venit care a fost făcută de guvern este mai mult o creştere pe hârtie, pentru că orice creştere a fost mâncată de inflaţie, de creşterea preţurilor şi astăzi nu poţi să zici că dacă omului i-a crescut pensia sau salariul, el poate să cumpere mai mult'', a precizat Orban. AGERPRES

×