x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică LUPTA pentru PUTERE în PDL, etapa pe judeţe. Îl susţineţi pe Vasile Blaga? Ce răspund filialele

LUPTA pentru PUTERE în PDL, etapa pe judeţe. Îl susţineţi pe Vasile Blaga? Ce răspund filialele

04 Feb 2013   •   09:11
LUPTA pentru PUTERE în PDL, etapa pe judeţe. Îl susţineţi pe Vasile Blaga? Ce răspund filialele

Perspectiva noului congres al PDL reaprinde lupta pentru putere în rândurile democrat-liberalilor. În timp ce Vasile Blaga ia la rând organizaţiile judeţene pentru a-şi consolida poziţia de lider (http://www.rtv.net/pdl-cauta-prin-sondaj-vinovatii-pentru-pierderea-alegerilor--avertismentul-lui-blaga-catre-filiale_63403.html), tandemul Udrea-Falcă strânge rândurile transmiţând în filiale mesajul schimbării. RTV.NET  vă prezintă în exclusivitate punctele de vedere ale şefilor din teritoriu şi scenariile care se prefigurează pentru competiţia din primăvară.

Presat pe de o parte de eşecul din alegerile parlamentare, iar pe de altă parte de către vechii adversari din partid care contestă practic fiecare pas pe care îl face, Vasile Blaga şi-a anunţat deja intenţia de a veni la Convenţia Naţională cu o nouă moţiune pentru şefia PDL. În spatele său se strâng deja personaje-cheie din partid precum prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cezar Preda, secretarul general, Gheorghe Flutur, şeful PDL Bucureşti, Adriean Videanu, la care se adaugă o bună parte a organizaţilor. Bihor, Suceava, Buzău, Dolj, Argeş, Vâlcea, Constanţa, Teleorman, Giurgiu şi Diaspora sunt primele filiale care fac scut în jurul actualului preşedinte.

De cealaltă parte, unele organizaţii judeţene se feresc să-şi anunţe susţinerea pentru Blaga, făcând trimitere la nevoia de schimbare în partid. Geeorge Scripcaru, preşedintele PDL Braşov, Florin Popescu, şeful PDL Dâmboviţa, Gheorghe Ştefan, preşedintele PDL Neamţ, Gheorghe Seculici, liderul PDL Arad, nume cu puternică influenţă în PDL, fie evită să dea un răspuns cu privire la o eventuală susţinere a lui Blaga, fie fac trimitere directă la nevoia a cel puţin două-trei candidaturi pentru viitorul congres.

RTV.NET a adresat preşedinţilor de organizaţii judeţene aceeaşi întrebare: "Susţineţi o nouă candidatură a lui Vasile Blaga la preşedinţia partidului?". Află-le răspunsurile.



×
Subiecte în articol: lupta putere vasile blaga PDL filiale