x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Lupul dacic”, o necunoscută la nivel înalt

„Lupul dacic”, o necunoscută la nivel înalt

15 Oct 2018   •   09:03
„Lupul dacic”, o necunoscută la nivel înalt

Lupul dacic stilizat va fi logo-ul României pe perioda deţinerii preşedinţiei semestriale a UE, dar sunt voci în Parlament care contestă folosirea lui pe motiv că nu va fi uşor de înţeles. Logoul a fost stabilit în urma unui concurs, în noiembrie anul trecut, şi a costat 3000 de euro.

Într-o şedinţă comună a conducerii Camerei şi Senatului, secretarul Iulian Bulai (USR), şi-a întrebat colegii dacă logo-ul cu lupul dacic stilizat mai poate fi schimbat. „De exemplu, Coloana lui Brâncuşi este mult mai reprezentativă decât acest lup pe care nu-l înţelegi, adică abia înţelegem noi în România, la aşa stilizat cum este (…) Seamănă ori cu un cuţit, ori cu o flacără orizontală, numai noi, românii, înţelegem lupul”, a spus Bulai.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), a afirmat că el nu şi-a dat seama ce reprezintă logo-ul României.

„Realitatea este că, vă spun sincer, şi eu m-am uitat în primul rând la simbolul de pe hârtie şi n-am înţeles ce reprezintă. Acuma mi-a explicat un coleg, zice: Vezi, că e lupul dacic!. A, da! Seamănă. Stilizat”, a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a spus că „e cam târziu” pentru schimbarea logo-ului României.  El a susţinut că „n-ar da foarte bine ca, în România, Guvernul şi Parlamentul să aibă două identităţi vizuale”. „Acum, se poate face băşcălie de orice, dar cred că ne rămâne nouă, tuturor, şi tuturor instituţiilor sarcina să explicăm despre ce e vorba totuşi”, a spus Dragnea.

Logo-ul va fi inscripţionat şi pe produsele de birotică şi papetărie, rechizite, cadouri de protocol şi orice alte materiale promoţionale.

 

×
Subiecte în articol: lupul dacic