x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Macovei: ”Ponta minte. Are listele electorale, dar nu vrea să le dea Curţii Constituţionale”

Macovei: ”Ponta minte. Are listele electorale, dar nu vrea să le dea Curţii Constituţionale”

de Mediafax    |    14 Aug 2012   •   08:02
Macovei: ”Ponta minte. Are listele electorale, dar nu vrea să le dea Curţii Constituţionale”

Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca premierul Victor Ponta "minte" in privinta listelor electorale, deoarece le are, dar nu vrea sa le dea Curtii Constitutionale.

"Ponta minte in continuare cand spune ca nu are listele electorale permanente pe baza carora s-a desfasurat referendumul. Le are, dar nu vrea sa le dea Curtii Constitutionale", sustine Macovei.

Ea precizeaza ca, potrivit articolului 5 din Hotararea de Guvern nr. 682 din 7 iulie 2012, adoptata de Guvernul Ponta, "Ministerul Internelor si Administratiei, prin Directia pentru

Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, selecteaza si prelucreaza datele privind cetatenii cu drept de vot, tipareste si pune la dispozitia primarilor listele electorale permanente actualizate, in doua exemplare, si copii de pe acestea, in trei exemplare".

"Ministerul Internelor si Administratiei are aceste liste, pe care le-a trimis Biroului Electoral Central si primariilor. MAI este in Guvern, in subordinea lui Ponta, deci Ponta are aceste liste si nu vrea sa le trimita Curtii", adauga Monica Macovei.

Premierul Ponta a transmis Curtii Constitutionale luni seara o scrisoare in care arata ca Guvernul a primit din partea acestei institutii doua adrese care contin solicitari diferite, explica faptul ca listele electorale permanente nu se afla la Executiv, dar ca Guvernul va comunica in termen datele cerute.

×