x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MAE atacă decizia Austriei legată de alocaţiile copiilor

MAE atacă decizia Austriei legată de alocaţiile copiilor

de Theodora Şutiu    |    07 Ian 2019   •   10:14
MAE atacă decizia Austriei  legată de alocaţiile copiilor
Sursa foto: Philippe BUISSIN

Ministerul Afacerilor Externe consideră că legea privind ajustarea nivelului alocaţiilor pentru copiii muncitorilor străini din Austria, care a intrat în vigoare de la începutul anului, se abate de la legislaţia Uniunii Europene.

„MAE şi Guvernul României au luat notă cu îngrijorare de intrarea în vigoare a acestei legi, la 1 ianuarie 2019. O astfel de decizie contravine principiilor şi legislaţiei Uniunii, prin crearea unei situaţii de discriminare în ceea ce priveşte cetăţenii altor state membre, inclusiv români, care plătesc contribuţii în Austria”, arată MAE, într-un comunicat de presă.

Parlamentul austriac a adoptat, pe 24 octombrie, legea privind indexarea alocaţiilor pentru copiii din străinătate ai cetăţenilor UE care lucrează în Austria. Astfel, pentru cele mai multe state, inclusiv România, această înseamnă o reducere a sumelor plătite, prin ajustarea la nivelul de trai din ţările comunitare unde trăiesc aceşti copii.

"Guvernul Austriei ne sfidează şi sfidează o Europă întreagă. Cetăţenii UE plătesc impozite şi contribuţii la sistemele naţionale de protecţie socială în acelaşi mod ca resortisanţii naţionali" Maria Grapini, europarlamentar

×
Subiecte în articol: alocatie copii