x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MAE face precizări cu privire la aşa-zisa sosirea a 500.000 de muncitori pakistanezi în România

MAE face precizări cu privire la aşa-zisa sosirea a 500.000 de muncitori pakistanezi în România

18 Apr 2019   •   13:30
MAE face precizări cu privire la aşa-zisa sosirea a 500.000 de muncitori pakistanezi în România

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că ambasadorul României la Islamabad a avut, miercuri, o întrevedere cu asistentul special al prim-ministrului Imran Khan pentru diaspora pakistaneză şi dezvoltarea resurselor umane, cu rang de ministru, Sayed Zulfi Bukhari, dar discuţiile nu au inclus stabilirea unor cote sau cifre cu privire la un eventual transfer de forţă de muncă din Pakistan şi nici a vreunui plan concret de acţiune în acest sens.
Precizările vin ca urmare a informaţiile apărute în presă, conform cărora România urmează să primească 500.000 de muncitori pakistanezi pentru reducerea deficitului de pe piaţa forţei de muncă.
MAE menţionează că a fost vorba de o primire de curtoazie, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte, inclusiv plasarea de forţă de muncă din Pakistan din perspectiva interesului părţii pakistaneze pentru regularizarea şi eficientizarea exportului de forţă de muncă şi a respectării legislaţiei relevante.
"Precizăm că discuţiile nu au inclus stabilirea unor cote sau cifre cu privire la un eventual transfer de forţă de muncă din Pakistan şi nici a vreunui plan concret de acţiune în acest sens. În context, subliniem că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 34/2019, contingentul alocat pentru lucrătorii extra-comunitari pentru anul 2019 la nivel naţional este de 20.000", se arată în precizările MAE transmise joi AGERPRES.
MAE menţionează că în urma demersurilor ambasadorului României la Islamabad, comunicatul oficial a fost amendat în cursul zilei de miercuri astfel încât să reflecte o prezentare corectă şi fidelă a discuţiilor. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mae pakistanezi