x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Oferta lui Victor Ponta, un gest politic extrem de important

Kelemen Hunor: Oferta lui Victor Ponta, un gest politic extrem de important

de Raluca Cret    |    15 Dec 2012   •   11:12
Kelemen Hunor: Oferta lui Victor Ponta, un gest politic extrem de important
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Preşedintele UDMR a declarat sâmbătă dimineaţa la Târgu-Mureş că luni sau marţi se va lua o decizie referitoare la participarea Uniunii la Guvernare, după ce va avea o întrevedere cu liderii USL.

Kelemen Hunor a precizat însă că participarea la guvernare nu se va face la  nivel de secretari de stat şi alte funcţii similare, ci la nivel de miniştri în cabinet. Politicianul a mai arătat că cealaltă opţiune a UDMR este rămânerea în opoziţie, ceea ce va reduce aproape la zero şansele de a implementa proiectele Uniunii.

În declaraţia sa politică susţinută în faţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali, Kelemen Hunor a dat vina pe PPMT pentru rezultatul slab al UDMR la alegeri, în urma cărora Uniunea a pierdut patru mandate de deputat. În acest context, a precizat Kelemen, competiţia nu a făcut altceva decât să sporească nehotărârea celor care au întors spatele politicii.

Preşedintele UDMR a mai anunţat că în decurs de o lună se va face o analiză amănunţită asupra tuturor elementelor care au determinat rezultatul slab la alegeri. Pe baza concluziilor se va contura o strategie a Uniunii pentru următorii ani, care se va definitiva în congresul din primăvară.

Preşedintele UDMR Mureş: PPMT nu ar fi reuşit fără ajutor din Ungaria

Preşedintele UDMR Mureş, Kelemen Attila, a declarat că Uniunea a resimţit un vânt potrivnic din partea Ungariei, atât în alegerile locale cât şi în alegerile parlamentare. Kelemen a mai arătat că „un partid nou-nouţ” n-avea de unde să aibă bani pentru alegeri. În discursul său energic, liderul maghiarilor mureşeni a mai arătat că la nivelul organizaţiei judeţene va fi o reformă totală, mai ales că se ştie ce şi unde trebuie corectat.

×
Subiecte în articol: udmr alegeri guvernare strategie