x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Maior, acuzat de minciună prin omisiune

Maior, acuzat de minciună prin omisiune

de Monica Stoica    |    01 Mar 2018   •   11:31
Maior, acuzat de minciună prin omisiune
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Liviu Dragnea a afirmat că George Maior „a ascuns foarte multe lucruri”, la audierea din Comisia parlamentară pentru controlul SRI, unde acesta a confirmat festinurile puse la cale sub egida serviciilor. După spusele lui Maior, la bairamele Serviciului se reuneau şefi de partide şi de parchete. Dragnea a adăugat că atunci când „va avea şi el loc la comisie” o să zică şi el „multe lucruri”.

Dragnea încă nu dezvăluie ce s-a întâmplat la pomana porcului, dar avertizează că va spune în faţa comisiei ceea ce ar fi omis fostul director al SRI. „Domnul George Maior a ascuns foarte multe lucruri ieri, din păcate şi cred că nu a făcut bine. Când o să am şi eu loc la comisie, o să spun multe lucruri (...) Când o să ajung la comisie o să spun. Eu nu ameninţ pe nimeni, tot îi dau semnale domnului Manda, şi poate îi dau un mărţişor”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, solicitat să comenteze declaraţiile făcute de fostul şef al SRI George Maior, la audierea din Comisia parlamentară pentru controlul SRI. Fostul director al SRI George Maior a povestit în comisia de control SRI, că Liviu Dragnea, Codruţa Kovesi, Livia Stanciu şi Ponta se întâlneau pe furiş la petrecerile organizate în locaţiile serviciului de informaţii. Maior a spus şi când se chefăluia la SRI, anume cu ocazia Zilei Naţionale a României, cu ocazia Zilei SRI, de zilelor de naştere sau de nume ale lui şi ale prim-adjunctului. Totodată, a confirmat lista de participanţi despre care s-a zvonit în presă. Maior a justificat banchetele, pe care le-a descris drept întâlniri informale ale unor oameni care au relaţii formale şi instituţionale.

(George Maior – n.r.) a spus că au fost întâlniri la K2 şi T 14 şi a fost întrebarea aceasta legată de tăierea porcului şi a spus că a fost o masă de Crăciun, şi atât, pe care a confirmat-o că a existat. Cred că a confirmat şi domnul Dragnea şi doamna Kovesi participarea la acea masă de Crăciun (…) S-a vorbit de persoane din Guvern, la nivel de prim-ministru Victor Ponta, la nivel de viceprim-ministru Liviu Dragnea”

Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI

Suina din care s-au înfruptat PSD, SRI şi DNA

Jurnalistul Dan Andronic a plantat în spaţiul public bomba despre bacanalele tactice din locaţiile SRI, la care chefuiau, printre alţii, Kovesi, Dragnea, Ponta, Ghiţă şi Coldea. „Povestea porcului” istorisită de Andronic şi confirmată ulterior de Victor Ponta (foto) include un episod în care toţi patru au mâncat din poman porcului în curtea unei vile K2, unde locuia Florian Coldea. Ciolhanul s-ar fi petrecut în decembrie 2013. Liviu Dragnea însuşi ar fi adus porcul de sacrificiu de la ferma din Salcia, deţinută de Dragnea jr. Ba mai mult, şeful PSD ar fi oficiat cu mâinile goale ritualul tăierii beregatei porcului. Întrebată daca a participat sau nu la vreo jertfă de Ignat, Kovesi a negat: “Haideţi, nici nu merită să comentez asemenea chestii”. La rândul spu, Dragnea s-a eschivat să răspundă, numind, caustic, porcul de sacrificiu „un nesimţit şi un penal”.”Dacă este adevărată povestea cu porcul, acel porc este un nesimţit şi un penal”, a persiflat Dragnea.

 

 

 

×
Subiecte în articol: george maior acuzat minciuna