x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Manifeste anti-Ridzi

Manifeste anti-Ridzi

de Gabriela Antoniu    |    01 Iul 2009   •   00:00
 Manifeste anti-Ridzi
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Ministrul Tineretului şi Sportului Mo­nica Iacob Ridzi este acuzată în mai multe manifeste distribuite luni seară în Petroşani şi alte localităţi din zonă că a deturnat fonduri şi că, "după mineriade, a aruncat din nou Valea Jiului în ruşine!". PSD Hunedoara îi recomandă ministrului să-şi dea demisia de onoare.



Ministrul Tineretului şi Sportului este atacat dur în manifestele ce au apărut în Petroşani şi în alte localităţi din Valea Jiului, colegiu în care Monica Iacob Ridzi a fost votată pentru Parlamentul României, informează Mediafax.

Manifestele, care au ca moto "Valea Jiului, trezeşte-te!", sunt tipărite pe foi A4 lucioase, în condiţii grafice de excepţie, pe prima pagină fiind o fotografie a ministrului din Valea Jiului. Monica Iacob Ridzi este acuzată că a deturnat fonduri şi că, "după mineriade, a aruncat din nou Valea Jiului în ruşine!". "Hoţiile PD-L şi ale Monicăi Iacob Ridzi au devenit ruşinea Văii Jiului şi ale ţării". "În timp ce minerii mor că nu au materiale de lucru, bolnavii de la Petroşani, Lupeni şi Vulcan fac foame în spitale, Monica Iacob Ridzi şi PD-L îşi îmbogăţesc protejaţii cu milioane de euro" sau "Deturnare de fonduri" sunt titluri ce apar scrise cu majuscule în interiorul manifestului, acolo unde se regăsesc şi declaraţii ale preşedintelui PNL, Crin Antonescu, sau ale lui Haralambie Vochiţoiu, prim-vicepreşedintele PSD Hunedoara ori ale lui Adrian Păunescu.

De asemenea, în manifest apar şi titlurile din ziarele centrale unde a fost prezentat pe larg scandalul în care a fost implicat ministrul Iacob Ridzi. Manifestul face trimitere la minerit şi la sărăcirea pensionarilor sau a profesorilor, în contrast cu afacerile pentru care este cercetat ministrul Monica Iacob Ridzi.


DEMISIA DE ONOARE
Comandantul Poliţiei Petroşani, Titel Brăgaru, a declarat că instituţia nu va începe nici o anchetă, decât în cazul în care se va primi o sesizare. Reprezentanţii PD-L nu au dorit să comenteze deocamdată apariţia acestui manifest şi conţinutul său.

"Am văzut manifestul şi îmi menţin declaraţia că, după mineriadă, cazul Ridzi va arunca o pată negativă asupra Văii Jiului. Ca oameni, îmi pare rău de acest cuplu de tineri politicieni, pentru că au ajuns în această situaţie delicată şi, fără nici o glumă, îi recomand doamnei Monica Iacob Ridzi să-şi dea demisia de onoare din minister şi să vină acasă să-şi trăiască viaţa de cuplu", a declarat Haralambie Vochiţoiu, prim-vicepreşedintele PSD Hunedoara.

La rândul său, preşedintele PNL Petroşani, Alin Simota, este de părere că manifestul reprezintă o "reacţie tristă, dar adevărată" de nemulţumire venită din partea oamenilor. "Îmi pare rău pentru ceea ce i se întâmplă ministrului Monica Iacob Ridzi, dar nu cred să fi fost aşa copilăroasă şi slabă încât să nu se fi blindat cu documente în ceea ce priveşte modul în care au fost cheltuiţi banii. Legat de moralitate, pot spune că nu sunt bani pentru spitale, pentru profesori sau alte categorii socio-profesionale, dar au fost aruncaţi banii pe alte lucruri. Adevărul va ieşi la iveală, iar oamenii politici ar trebui să fie conştienţi şi să-şi asume răspunderea pentru faptele pe care le fac", a declarat Alin Simota.

×
Subiecte în articol: politic iacob ridzi iacob ridzi