x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu acuză: Șomajul este creat iresponsabil de Guvern

Marcel Ciolacu acuză: Șomajul este creat iresponsabil de Guvern

03 Iun 2020   •   20:44
Marcel Ciolacu acuză: Șomajul este creat iresponsabil de Guvern

Marcel Ciolacu i-a dat replica lui Florin Cîțu, după ce ministrul finanțelor a afirmat că PSD se comportă ca o grupare teroristă.

„Prefer să nu-i răspund domnului Cîțu. Dacă este terorism economic faptul că se dublează alocațiile copiilor... Nici nu-mi găsesc cuvintele să-i răspund unui așa-zis ministru al finanțelor. Să dea ordonanță de urgență mâine să impoziteze pensiile speciale și vor avea bani la buget să dubleze alocațiile. Noi nu ne opunem și nu facem niciun fel de atac la CCR. (...)

Avem 4,8% șomeri. Șomajul este încă mascat, deoarece au venit în țară peste 1 milion de români care au lucrat în străinătate - o să-i găsim lunile următoare la șomaj. Când am inițiat legea în Parlament cu 75% să se intre în șomaj tehnic și să fie suportat de către bugetul de stat, noi, PSD, am pus o condiție - să nu fie concediat nimeni cât timp sunt accesate fonduri de la stat. Guvernul Orban a exclus această modificare. Deci, acest șomaj, în acest moment, este creat iresponsabil de către Guvernul Orban. Lucrurile se pot demonstra”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seară, la Antena3, în Ediția specială moderată de Cătălina Porumbel.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat, miercuri că acțiunile PSD în Parlamentul României reprezintă „terorism economic” și că social-democrații vânează voturi prin prăbușirea economiei ca urmare a creșterii cheltuielilor bugetare care nu au sursă de finanțare.

„Acțiunile PSD în Parlamentul României reprezintă terorism economic. Nu există niciun dubiu aici. PSD are un singur scop. Să mai câștige câteva voturi chiar daca asta înseamnă prăbușirea economiei pentru următorii zece ani. Ciolacu s-a opus prelungirii stării de urgență pentru că avea de câștigat dacă criza de sănătate ar fi avut un impact negativ mai mare asupra românilor (vă aduceți aminte scenriile apocaliptice cu zeci de mii de victime lansate de acesta). Acum PSD vânează voturi prin prăbușirea economiei ca urmare a creșterii cheltuielilor bugetare care nu au sursă de finanțare”, a scris pe FACEBOOK Florin Cîțu.

El susține că liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu vrea creștere economică și bunăstare pentru toți românii pentru că nu are de câștigat.

„Va face totul pentru a prăbuși economia și a crea haos și panică. Atunci câștigă PSD și Ciolacu. PSD se comportă că o grupare teroristă. Vom opri, ca si pana acum, aceste atacuri teroriste ale PSD la stabilitatea economică. Nu-i vom lăsa să prăbușească economia”, a conchis ministrul de Finanțe.

Antena3

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu