x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu nu știe ce să facă în privința votării în Parlament a prelungirii stării de urgență

Marcel Ciolacu nu știe ce să facă în privința votării în Parlament a prelungirii stării de urgență

14 Apr 2020   •   19:00
Marcel Ciolacu nu știe ce să facă în privința votării în Parlament a prelungirii stării de urgență

Marcel Ciolacu spune că PSD trebuie să decidă dacă să voteze sau nu prelungirea stării de urgență în Parlament, deoarece sunt consecințe de luat în seamă în ambele situații. El spune că Guvernul este incompetent și nu vine cu soluții pentru testarea populației, nici pentru economie sau agricultură

Președintele PSD Marcel Ciolacu a postat, marți, pe Facebook, un video în care critică decretul de prelungire a stării de urgență, pentru „nu ține cont de niciuna dintre solicitările PSD”.

„Guvernul nu a venit cu soluții concrete pentru testarea populației și nu a prezentat un plan de acțiune concret pentru repornirea economiei și pentru agricultură. Este evident ca acest guvern nu este interesat de transparență și vrea să se folosească de această stare de urgență pentru a continua să se comporte autocratic. Nu e deloc o decizie ușoară. Suntem în fața unei dileme în care trebuie să cântărim cu mare atenție toate consecințele care se pot produce la nivelul cetățeanului”, spune Marcel Ciolacu.

Acesta precizează faptul că „pe de o parte avem un guvern care și-a bătut joc de prerogativele suplimentare pe care le avut în starea de urgență, i-a forțat pe cetățeni să se închidă în case fără a face nimic clar pentru sprijinirea economiei și pentru limitarea transmiterii virusului”, iar pe de altă parte sunt sănătatea și siguranța cetățenilor.

„A vota împotriva prelungirii stării de urgență înseamnă practic ridicarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare. Există un risc real ca ridicarea restricțiilor mai ales în timpul Sărbătorilor Pascale să accelereze transmiterea coronavirusului la nivelul populației, iar asta poate duce ca mai multe cazuri severe și din păcate la mai multe decese. Este un risc enorm pe care nu îl putem ignora. PSD susține în continuare că sănătatea și siguranța oamenilor sunt cele mai importante, dar nu avem nici măcar o minimă garanție din partea Guvernului că vor testa masiv și că vor ține lucrurile sub control”, spune Marcel Ciolacu.

Președintele PSD susține că parlamentarii social-democrați sunt puși în situația de a alege între cele două variante posibile, „ambele aproape la fel de rele”.

„Două variante posibile: să votăm să ținem lumea în casă pentru că guvernul nu testează și să continue declinul economic sau să respingem decretul și să ne confruntăm cu alte probleme medicale”, afirmă liderul PSD.

În calitate de președinte al Camerei Deputaților, Ciolacu anunță că Parlamentul nu mai poate aștepta după guvern și de săptămâna viitoare parlamentarii se vor întoarce și fizic la muncă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu