x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu somează Guvernul Orban să impoziteze pensiile speciale prin OUG

Marcel Ciolacu somează Guvernul Orban să impoziteze pensiile speciale prin OUG

01 Apr 2020   •   17:02
Marcel Ciolacu somează Guvernul Orban să impoziteze pensiile speciale prin OUG
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Liderul PSD Marcel Ciolacu acuză PNL de ipocrizie în ceea ce priveşte impozitarea pensiilor speciale. Ciolacu îndeamnă Guvernul Orban să dea o ordonanţă de urgenţă bazată pe proiectul de lege depus de PSD la Parlament şi să dea banii din pensii la Sănătate.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a scris miercuri pe Facebook că toate partidele s-au înghesuit să depună, după social-democrați, proiecte care vizează impozitarea pensiilor speciale, într-un „adevărat concurs de populism”.

„După ce PSD a anunţat că va impozita drastic toate pensiile speciale, am văzut cu toţii un adevărat concurs de populism din partea celorlalte partide care s-au înghesuit să depună tot felul de proiecte în Parlament. De departe, cei mai ipocriţi sunt cei de la PNL care după ce au mai mimat o dată că elimină pensiile speciale acum se fac că le impozitează”, a scris Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Liderul social-democraţilor spune că Guvernul Orban ar trebui să dea ordonanţă de urgenţă pentru impozitarea pensiilor speciale pe modelul proiectului depus de PSD.

„Ipocriţilor- aveţi Guvern, aveţi toate pârghiile ca să daţi Ordonanţă de Urgenţă! Ce vă reţine?! De ce continuaţi să păcăliţi oamenii?! Premierul Orban ar trebui să ia proiectul PSD privind impozitarea pensiilor speciale şi să dea Ordonanţă de urgenţă. Acum! Şi să dea banii la sănătate!", a mai scris Ciolacu.

Parlamentarii PNL au depus miercuri un amendament prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 până la 95%, cu excepția pensiilor militarilor şi poliţiştilor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu