x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu spune că miercuri sau joi se va vota decretul stării de urgență

Marcel Ciolacu spune că miercuri sau joi se va vota decretul stării de urgență

16 Mar 2020   •   13:50
Marcel Ciolacu spune că miercuri sau joi se va vota decretul stării de urgență
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că se așteaptă ca miercuri sau joi se va da votul pe decretul de instaurare a stării de urgență.

„Birourile Permanente Reunite se vor ține prin conferință video și vom analiza textul, cel târziu mâine, iar miercuri sau joi vom avea votul. Vom face o procedură. Eu și domul Titus Corlățean și cu secretarii de ședință ne vom deplasa la sediul Camerei Deputaților unde vom deschide ședința, iar votul se va face printr-un sistem al Camerei Deputaților de către fiecare parlamentar”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Președintele interimar al PSD a adăugat că parlamentarii pot aduce modificări și că doar în cazul în care decretul va fi respins la vor se va întoarce la președinte.

„În cazul în care se va respinge, din punctul meu de vedere nu există această posibilitate, atunci se întoarce la președinte și se dă decret de anulare”, a mai spus președintele camerei Deputaților.

Președintele Klaus Iohannis urmează să facă declarații la ora 15.00 cu privire la starea de urgență. Tot atunci ar trebui să aflăm exact ce măsuri impun autoritățile. Aici s-ar putea regăsi restricții ale traficului sau măsuri privind munca la domiciliu.

În această perioadă este de așteptat să fie adaptat programul de guvernare. Premierul Ludovic Orban a anunțat seara trecută faptul că există pregătit un plan de măsuri economice care să vină în întâmpinarea firmelor afectate direct din industria hotelieră sau de transporturi.

 Mediafax

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu