x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Vela: Sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluţie şi e de datoria magistraţilor să facă lumină

Marcel Vela: Sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluţie şi e de datoria magistraţilor să facă lumină

22 Dec 2019   •   12:51
Marcel Vela: Sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluţie şi e de datoria magistraţilor să facă lumină
Sursa foto: Gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţine că sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluţia Română din Decembrie 1989, fiind "de datoria magistraţilor să facă lumină" în privinţa acelor evenimente.

Întrebat, duminică, dacă i se pare că s-a făcut dreptate în cei 30 de ani care au trecut de la Revoluţie, Marcel Vela a răspuns: "Nu".

"Nu mă pronunţ cu privire la justiţie, dar vreau să spun că mai sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluţie, şi este de datoria magistraţilor să facă lumină", a adăugat ministrul.

Răspunzând unei întrebări referitoare la Gelu Voican Voiculescu, Vela a afirmat că nu ar trebui ca cei trimişi în judecată, mai ales în dosarul Revoluţiei, să deţină o funcţie de demnitate publică, Voican Voiculescu, fiind director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD).

"Sincer nu mi se pare corect. Adică, din punctul meu de vedere, ca fost acuzator al multor fapte ale domnului în cauză ca revoluţionar, şi acum ca ministru al Afacerilor Interne, cred că cei care au anumitre probleme, care sunt trimişi în judecată, nu ar trebui să ocupe funcţii de demnitate publică la acest nivel, mai ales cu privire la un subiect important pentru România, aşa cum este Revoluţia din Decembrie 1989. Evident că nu eu trebuie să decid acest lucru, dar populaţia, românii, instituţiile, presa şi probabil şi în viitor se va analiza tot ceea ce ţine de acest aspect", a subliniat ministrul de Interne, care a participat la o ceremonie de depunerea de coroane la monumentul eroilor căzuţi la Revoluţia din decembrie 1989.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Vela revolutie