x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Maria Grapini renunță la funcția de ministru delegat pentru IMM şi Turism pentru a candida la europarlamentare

Maria Grapini renunță la funcția de ministru delegat pentru IMM şi Turism pentru a candida la europarlamentare

30 Ian 2014   •   12:34
Maria Grapini renunță la funcția de ministru delegat pentru IMM şi Turism pentru a candida la europarlamentare

Maria Grapini va fi retrasă de Partidul Conservator din postul de ministru delegat pentru IMM şi Turism pentru a candida la alegerile europarlamentare din luna mai. Decizia a fost anunțată de Daniel Constantin, după şedinţa Biroului Permanent al Partidului Conservator.

"Biroul Politic a validat propunerea ca la alegerile europarlamentare PC să participe pe o listă comună alături de PSD şi UNPR, suntem consecvenţi ideii că ar fi trebuit să avem liste comune şi la alegerile europarlamentare, înţeleg totuşi că există opinii divergente în partidele celorlalţi aliaţi. Vom vedea dacă şi PNL se va alătura sau nu acestei liste. De asemenea, am validat două propuneri ale PC ţinând cont şi de recomandările pe care le-am discutat în cadrul restrâns pentru cei care trebuie să facă parte din această listă, prima propunere este Maria Grapini, iar cea de-a doua propunere este preşedintele organizaţiei Prahova Laurenţiu Rebega. Există o propunere pentru un loc eligibil şi cea de-a doua propunere, probabil pentru cele trei partide, va fi un loc la bătaie, un loc la limită, astfel încât toate cele trei partide să tragă puternic în această campanie pentru a maximiza scorul", a declarat joi preşedintele PC Daniel Constantin la finalul şedinţei Biroului Politic al partidului.

El a adăugat că este prematur să discute despre propunerea pe care o vor face conservatorii pentru postul de ministru pentru IMM-uri, acest lucru fiind luat în discuţie în momentul în care şeful Executivului va decide că cei care sunt miniştri şi vor candida la europarlamentare să părăsească Guvernul.

Maria Grapini ocupă postul de ministru din decembrie 2012. Ea a absolvit Institutul Politehnic "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Facultatea de Textile, specializarea "Tehnologia Mecanică a Filării şi Ţeserii".

Până în anul 1989 a lucrat la I.T.Garofiţa Timişoara.

În septembrie 1989 a devenit inginer şef la fabrica de confecţii "13 Decembrie" din Timişoara. Din ianuarie 1990, a fost director general al Pasmatex Timişoara, iar din 1998 este acţionarul principal al grupului de firme Pasmatex.

Maria Grapini a fost preşedintele Asociaţiei Femeilor Antreprenor din România, preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Uşoară, vicepreşedinte UGIR 1903 şi membru în Consiliul Naţional al Exportatorilor.

Totodată, din 2006, Grapini este preşedintele organizaţiei judeţene Timiş a PC şi vicepreşedinte la nivel naţional al Partidului Conservator.


×