x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Maria Grapini poate intra în Cartea Recordurilor cu preţul funcţiei: "Niciun ministru nu a venit până acum să spună ce prost e Guvernul"

Maria Grapini poate intra în Cartea Recordurilor cu preţul funcţiei: "Niciun ministru nu a venit până acum să spună ce prost e Guvernul"

24 Sep 2013   •   17:30
Maria Grapini poate intra în Cartea Recordurilor cu preţul funcţiei: "Niciun ministru nu a venit până acum să spună ce prost e Guvernul"
Sursa foto: Karina Knapek / Intact Images

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat marţi că poate să intre în Cartea Recordurilor prin poziţia unicat a unui ministru care vine şi spune în public ce prost este Guvernul din care face parte, şi că membrii acestuia nu înţeleg mediul de afaceri.

"Dacă s-a înţeles că eu am apăsat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru că niciun ministru nu a venit până acum şi să spună ce prost e Guvernul. Nu? Intru şi eu în Cartea Recordurilor", a spus Grapini, citată de Mediafax.

Ministrul a mai spus că uneori are impresia "că merge pe contrasens" când prezintă în Guvern dificultăţile cu care se confruntă firmele.

Grapini a răspuns astfel unei critici aduse de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, care i-a reproşat ministrului că vorbeşte prea mult despre ce trebuie să facă statul pentru mediul de afaceri şi pentru firme, şi că a apăsat prea mult pedala Guvernului.

În replică, premierul Ponta a anunţat că nu cunoaşte declaraţia dar, "evident că relaţia dintre Guvern şi mediul de afaceri este în primul rând responsabilitatea doamnei ministru Grapini. Nu ştiu în ce context, dacă e nemulţumită, sigur o să găsim un alt ministru mai bun".

Cu alte cuvinte, dacă Maria Grapini este nemulţumită de relaţia cu Guvernul, Guvernul se poate lipsi de prezenţa acesteia.

În fine, ministrul delegat pentru IMM a declarat că va demisiona dacă premierul Ponta îi va cere să părăsească funcţia, dar a anunţat că îşi asumă afirmaţiile referitoare la activitatea Guvernului.

×
Subiecte în articol: maria grapini guvern cartea recordurilor