x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mariano Rajoy, după întâlnirea cu Victor Ponta: "Suntem recunoscători celor care vin aici şi contribuie la ieşirea din criză"

Mariano Rajoy, după întâlnirea cu Victor Ponta: "Suntem recunoscători celor care vin aici şi contribuie la ieşirea din criză"

de Agerpres    |    22 Iul 2013   •   17:51
Mariano Rajoy, după întâlnirea cu Victor Ponta: "Suntem recunoscători celor care vin aici şi contribuie la ieşirea din criză"
Sursa foto: EPA/Intact Images

Spania şi România sunt parteneri strategici, iar relaţiile bilaterale vor fi intensificate şi pe viitor, prin diferite reuniuni sectoriale la nivel de miniştri, a declarat luni premierul spaniol Mariano Rajoy, la finalul reuniunii avute la Madrid cu premierul României, Victor Ponta.

În plus, şeful executivului de la Madrid a precizat că aceste relaţii bilaterale intensificate vor fi cu atât mai potenţate de extinsa comunitate românească stabilită în Spania, cea mai mare între străini.

"Spania şi România sunt parteneri strategici, vom intensifica contactele bilaterale, inclusiv reuniuni la cel mai înalt nivel, cu diferiţi miniştri. Ţinem cont şi de marea comunitate românească, oameni care trăiesc în Spania şi formează cea mai extinsă comunitate de rezidenţi străini. Societatea spaniolă este primitoare şi recunoscătoare pentru toţi cei care vin să muncească aici şi contribuie la ieşirea din criză", a declarat premierul Mariano Rajoy.

Pe de altă parte, premierul spaniol a precizat care sunt domeniile în care relaţiile bilaterale dintre România şi Spania au un potenţial sporit şi s-a referit la investiţii ale companiilor spaniole în infrastructură, telecomunicaţii sau energii regenerabile - domenii în care acestea au căpătat un prestigiu cunoscut în toată lumea. "Companiile spaniole au experienţă, competenţă, sunt competitive, se prezintă la licitaţii pentru lucrări publice, autostrăzi, căi ferate, vor să investească în bănci sau energie şi vor să ajute ca lucrurile să meargă bine şi să contribuie la bunăstarea tuturor cetăţenilor, şi în acest caz, la cea a românilor", a precizat Rajoy.

În privinţa cooperării bilaterale în materie de justiţie şi afaceri interne, Rajoy a calificat-o drept foarte bună şi şi-a manifestat speranţa că această colaborare va continua şi pe viitor în acelaşi mod.

Cei doi şefi ai executivelor, de la Madrid şi Bucureşti, au abordat şi chestiunea crizei economice şi a reformelor structurale întreprinse în cele două ţări. Mariano Rajoy a susţinut că rezultatele se văd, şi începând de acum, situaţia se va îmbunătăţi, pentru garantarea prosperităţii pentru cetăţeni. Cei doi premieri au fost de acord că în cadrul UE au fost luate măsuri decisive pentru eforturile de relansare a economiei şi referitoare la problemele de lichiditate ale economiei reale.

Mariano Rajoy şi Victor Ponta au avut luni, la Madrid, a doua întâlnire, după cea avută la Bucureşti în toamna anului 2012, cu ocazia congresului socialiştilor europeni. A fost, de asemenea, prima vizită oficială efectuată de premierul Ponta în această calitate în Spania.

×