x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marius Stan (USL) este noul primar al Galaţiului

Marius Stan (USL) este noul primar al Galaţiului

11 Iun 2012   •   14:01
Marius Stan (USL) este noul primar al Galaţiului

Noul primar al Galatiului este liberalul Marius Stan, care a candidat din partea USL si a obtinut 48,7% din voturi, potrivit Biroului Electoral Municipal, care a finalizat centralizarea voturilor de la toate sectiile de votare din muncipiu.

Marius Stan, directorul executiv al campioanei din 2011, Otelul Galati, a ocupat in legislatura trecuta un post de consilier local din partea PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Stan, care il va inlocui in functia de primar pe Dumitru Nicolae (PSD), care a detinut aceasta functie trei mandate consecutive si care a ales sa nu candideze pentru un al patrulea mandat, a ocupat locul trei la alegerile din 2008.

Noul edil a fost urmat in preferintele electoratului galatean de independentul Nicusor Ciumacenco, care a avut un scor de 28,2%.

In Consiliul Local Galati, USL va avea 19 consilieri locali, PP-DD - cinci consilieri, iar APP trei consilieri locali.

Rezultatele partiale centralizate pana la ora 14:00 pentru Consiliul Judetean si presedinte al Consiliului Judetean au fost oferite dupa numararea voturilor din 119 de sectii din totalul de 433. Astfel, USL a primit 62,11%, Alianta Pentru Progres, 21,08% , iar PP-DD 8,04 la suta.

Primul loc la presedintia Consiliului Judetului este ocupat de Nicolae Dobrovici-Bacalbasa (USL) cu 64,54%, urmat de actualul presedinte, Eugen Chebac (APP din partea UNPR), 21,66% si Alexandru Teodorescu (PP-DD).

×