x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marko Bela, despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: Dacă ajută la investiţii, de ce nu?.

Marko Bela, despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: Dacă ajută la investiţii, de ce nu?.

31 Mai 2011   •   07:50
Marko Bela, despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: Dacă ajută la investiţii, de ce nu?.

Vicepremierul Marko Bela afirma ca biroul Tinutului Secuiesc care va fi deschis oficial astazi, la Bruxelles, "nu va face minuni, dar probabil va ajuta la vizibilitatea potentialului economic al acestei zone".

Grupul popularilor europeni, din care face parte si UDMR, a anuntat ca nu este implicat in deschiderea reprezentantei Tinutului Secuiesc la Bruxelles. Marko Bela a confirmat acest lucru, dar a precizat ca europarlamentarii UDMR "au dat o mana de ajutor" la inaugurarea biroului.

"In ceea ce priveste implicarea Parlamentului European, eu cred ca nu se pune problema. Acolo, europarlamentarii nostri au dat o mana de ajutor in ceea ce priveste deschiderea sau inaugurarea acestui birou. Eu nu sunt de acord ca s-a incercat o interpretare politica privind acest birou. Dupa parerea mea, este nevoie de o popularizare a intereselor economice in general ale tarii, a intereselor economice din Tinutul Secuiesc sau tot Ardealul si n-am reusit pana acum sa atragem investitori in cadrul Tinutului Secuiesc sau sa popularizam potentialul economic si turistic al acelei zone. Daca un astfel de birou ne va ajuta, de ce nu? Care ar fi problema?", a spus Marko Bela la RFI.

"Eu nu pot spune daca intr-adevar acest birou va face minuni si nici nu cred ca va face minuni, dar probabil ca va ajuta totusi la vizibilitatea potentialului economic al acestei zone, pentru ca acolo sunt probleme foarte serioase. De altfel, in tot Ardealul sunt probleme foarte serioase in ceea ce priveste prezenta investitorilor", a mai spus Bela.

×