x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Masca lui Z(g)orro îl blochează pe Ponta

Masca lui Z(g)orro îl blochează pe Ponta

de Diana Lazăr    |    17 Mai 2016   •   13:53
Masca lui Z(g)orro îl blochează pe Ponta
Sursa foto: Adrian Manolache

Liviu Dragnea merge mai departe şi nu prea cu procedura de revocare a lui Valeriu Zgonea din fruntea Camerei Deputaţilor. Preşedintele PSD i-a transmis fostului său secund că-l mai lasa să se "joace" trei săptămâni la Parlament pe motiv că partidul e prins acum cu alegerile. În realitate însă, Dragnea trage de timp cu bună ştiinţă pentru a bloca revenirea lui Victor Ponta în prim planul politicii.

Valeriu Zgonea a devenit fără să-şi fi propus un pion important pe tabla de şah a PSD. Dorinţa lui Liviu Dragnea de a-l lăsa pe Zgonea fără nici o funcţie este mai puţin arzătoare decât cea de a-i pune piedici lui Ponta în drumul spre prima linie.

Oficial, revocarea preşedintelui Camerei se amână până după alegerile locale pentru că în această perioadă deputaţii sunt plecaţi în campanie electorală. "Aşteptăm să se modifice Regulamentul, dupa care introducem cererea de revocare şi, atunci, toate măştile lui să plece", a spus ieri Liviu Dragnea. În practică, asta înseamnă că membrii comisiei de regulament şi cei ai comisiei de statut se vor reuni azi pentru a întocmi rapoartele care urmează să fie votate de plen. Regulamentul Camerei Deputaţilor va fi modificat astfel încât "grupul care a propus preşedintele" să fie cel care să-l poată revoca. În prezent, sintagma "grupul căruia îi aparţine preşedintele" este cea de care s-au împiedicat social-democraţii. Cum însă cele două şedinţe ale comisiilor vor lucra după votul final din plen, iar în următoarele două săptămâni deputaţii vor avea o vacanţă electorală, revocarea preşedintelui se poate face abia după 5 iunie. De altfel, preşedintele PSD a afirmat cu subiect şi predicat că-l mai lasa pe Zgonea "să se joace la Camera Deputaţilor" încă trei săptămâni.

S-a terminat prietenia

În culise însă, social-democraţii recunosc că amânarea schimbării lui Zgonea este de fapt intenţionată de conducerea PSD care încearcă să-i blocheze revenirea lui Victor Ponta. "De ce ar vrea Liviu să-l aibă pe Victor în coastă?", au explicat pentru Jurnalul Naţional surse de la vârful partidului. Deşi niciunul dintre cei doi nu a recunoscut că relaţia lor este una foarte rece, o dovadă în acest sens este faptul că cei doi merg separat în campania electorală din ţară. Asta după ce iniţial lăsaseră de înţeles că vor merge în tandem. "Nu funcţionează. Victor îşi face campanie pentru el, Dragnea a simţit asta, aşa că fiecare merge separat", au dezvăluit pentru JN surse din PSD. În tot acest timp, Valeriu Zgonea profită de ruptura dintre cei doi. Îşi păstrează funcţia de lider al Camerei Deputaţilor cu toate avantajele materiale care vin la pachet: salariu de peste 15000 de lei, birou, secretară şi consilieri, maşină şi protecţie SPP. În plus, Zgonea profită de pozitia sa ca să-şi întărească imaginea. La finalul săptămânii trecute a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, eveniment interpretat ca fiind o eroare a diplomatului care ar fi făcut astfel lobby pentru Zgonea.

 

“Trei săptămâni de zile, Zorro se mai joacă puţin prin Parlament până când îl revocăm. Valeriu Zgonea e deja istorie pentru PSD. Singura aşteptare care mai e în partid e când va pleca” Liviu Dragnea, preşedinte PSD

 

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea liviu dragnea