x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Măsuri sporite în Capitală în contextul coronavirus. Firea amenință cu demiteri

Măsuri sporite în Capitală în contextul coronavirus. Firea amenință cu demiteri

09 Mar 2020   •   10:59
Măsuri sporite în Capitală în contextul coronavirus. Firea amenință cu demiteri

Primarul general Gabriela Firea a anunțat luni că managerii care nu respectă cu strictețe recomandările naționale și locale în contextul răspândirii coronavirusului vor fi demiși. Evenimentele culturale și sportive au fost suspendate.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat, luni, suspendarea activității celor 14 teatre din administrarea Primăriei, iar meciurile CSM se vor desfășura fără spectatori.

„Suspendarea activității celor 14 teatre aflate în administrarea Primăriei Generale a Capitalei până la data de 31 martie. Actorii, regizorii, personalul tehnic vor fi plătiți dar se vor realiza doar repetiții și pregătiri pentru proiecte culturale. Suspendarea concertelor, evenimentelor, manifestărilor de orice tip, cultural, sportiv, divertisment de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Seniori, Centru Municipal de Tineret, Compania Sportul pentru Toți, Palatele Brâncovenești, Sala Dales, Biblioteca Mitropolitană, Muzeul Literaturii și, de asemenea, Muzeul Municipiului București. Meciurile CSM se vor desfășura fără spectatori. Vor fi luate în continuare măsuri sporite pentru dezinfectare și decontaminare în toate mijloacele de transport în comun ale STB, autobuze, tramvaie, troleibuze. Măsuri sporite în spitalele administrate de Primăria generală a Capitalei, cele 19. Fac apel la conducerea ASSMB care se află în sală și la managerii tuturor spitalelor să nu facă rabat. Tot ceea ce se decide la Comitetul Național pentru Situații Speciale trebuie să fie respectat, precum și tot ceea ce se decide la nivel de Primărie a Capitalei”, a anunțat primarul Capitalei.

Edilul amenință cu demiteri managerii care nu vor ține cont de recomandări.

„Voi merge până la demiterea managerilor care nu respectă cu strictețe recomandările și dispozițiile. De asemenea, DGASMB va lua toate măsurile de protejare a persoanelor fără adăpost”, a mai spus Firea.

Două persoane confirmate în Capitală cu noul coronavirus, iar opt sunt în carantină instituționalizată, potrivit primarului general.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea coronavirus