x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mazăre spune că l-a sfătuit pe Nicuşor Constantinescu să rămână în SUA, dacă starea de sănătate îi impune

Mazăre spune că l-a sfătuit pe Nicuşor Constantinescu să rămână în SUA, dacă starea de sănătate îi impune

de Agerpres    |    05 Aug 2014   •   16:29
Mazăre spune că l-a sfătuit pe Nicuşor Constantinescu să rămână în SUA, dacă starea de sănătate îi impune

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, marţi, că l-a sfătuit pe preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, să se întoarcă în ţară din SUA doar dacă sănătatea îi va permite.

"Nicule, dacă poţi să vii, vino când vei putea. Dacă nu-ţi permite sănătatea, stai acolo. Că decât să vii şi să întinzi copita pe aici, mai bine stai şi te faci sănătos acolo", a relatat Mazăre sfatul pe care i l-a dat lui Constantinescu în timpul ultimei discuţii telefonice pe care a avut-o cu acesta în urmă cu o săptămână.

Referitor la posibilitatea ca şeful CJ Constanţa să revină în ţară din SUA până pe 1 octombrie, dată la care îi expiră viza de şedere în America, primarul Constanţei a spus că nu ştie ce se va întâmpla, dar că această 'chestiune' va fi discutată de Constantinescu cu unul dintre avocaţii săi români care s-ar fi deplasat la clientul său, în SUA.

Radu Mazăre susţine că dosarele penale în care Nicuşor Constantinescu este anchetat pentru fapte de corupţie nu sunt grave, făcându-se 'un balon din nimic' doar pentru că acesta este bolnav şi spitalizat în America.

"La Nicuşor, povestea este următoarea: s-a făcut un balon din nimic. Pentru că el are nişte dosare care nu sunt grave. Hai să fim serioşi ..., că n-a plătit telefonul acolo sau că n-a permis accesul Curţii de Conturi ... aici nu vorbim de milioane, de şpăgi şi aşa mai departe. S-a balonat pentru că omul e bolnav acolo şi n-a venit în ţară şi ăştia cu tot dinadinsul au vrut să-l aducă mort-viu în ţară", a afirmat Mazăre în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, instituţie unde se prezintă săptămânal în cadrul controlului judiciar sub care se află într-un dosar în care edilul este cercetat penal.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis definitiv vineri, 1 august, revocarea măsurii controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, într-unul din dosarele în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Separat, pe 23 iulie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Nicuşor Constantinescu, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce acesta nu s-a mai întors din SUA şi după ce în presă au fost difuzate imagini în care preşedintele CJ Constanţa se afla la terasa unui restaurant din New York.

Şeful CJ Constanţa se află în prezent pe teritoriul SUA, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, fiind diagnosticat cu cancer la prostată.

El nu s-a întors în România la data stabilită de autorităţile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi că nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale şi generatoare eoliene.

În luna aprilie, el a fost trimis în judecată în alt dosar, fiind acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii.  

×
Subiecte în articol: radu mazare nicusor constantinescu