x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleşcanu despre Turcescu: "Un ofiţer sub acoperire nu primeşte banii pe fluturaş!”

Meleşcanu despre Turcescu: "Un ofiţer sub acoperire nu primeşte banii pe fluturaş!”

de Gabriela Mladin    |    19 Oct 2014   •   14:32
Meleşcanu despre Turcescu: "Un ofiţer sub acoperire nu primeşte banii pe fluturaş!”

Fostul director SIE, Teodor Meleşcanu, susţine că niciodată un ofiţer sub acoperire nu primeşte banii pe fluturaş, ci doar în mână. În aceste condiţii, încercarea lui Robert Turcescu de a dovedi că a lucrat pentru serviciile de informaţii, este o înşelătorie. Candidatul independent mai spune că acţiunea lui Traian Băsescu de a aduce într-un studiou de televiziune un dosar cu informaţii secrete este împotriva legii şi poate fi sancţionat penal, după pierderea imunităţii. Până atunci, SPP-ul se face răspunzător de folosirea unor documentele secrete într-un show tv sau pierderea lor.

Prezent la Târgu-Jiu, candidatul independent Teodor Meleşcanu a făcut unele declaraţii privind funcţionarea Serviciului de Informaţii. „Nu există o încadrare ca ofiţer neacoperit, este o activitate pe care un cetăţean doreşte să şi-o pună în slujba ţării. În legătură cu remunerarea nu are salariu, nu se vorbeşte de salariu, el are de obicei o altă profesie, e vorba doar de o rambursare a unor cheltuieli care se fac suplimentar. Deci nu este vorba despre o altă încadrare ca ofiţer acoperit. Nu se primeşte fluturaş, Nu se primesc decât bani în mână, nici măcar eu nu primesc fluturaş”, a declarat Teodor Meleşcanu.

La începutul campaniei electorale, jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit că este ofiţer sub acoperire, prezentând pe blogul său un fluturaş cu sumele încasate de la structurile informative. „Campania electorală a fost o parazitare de la arestări, acuze şi dezvăluiri în aşa fel ca toată concentraţia publicului să fie pe aceste subiecte. Este un conflict între premierul Victor Ponta şi Traian Băsescu, iar eu sunt o victimă colaterală”, a mai spus Meleşcanu.

La SPP trebuie anchetă!

Şi despre acţiunile lui Traian Băsescu, fostul director SIE a făcut unele precizări. În acest moment, doar SPP-ul poate răspunde pentru folosirea unor documente secrete şi, abia upă ce preşedintele îşi pierde imunitatea poate fi sancţional penal. „Probabil că cel de la SPP ar putea fi sancţionat pentru faptul că a lăsat un dosar cu informaţii secrete într-un studiou de televiziune. Beneficiarii documentelor secrete trebuie doar să le consulte şi să le returneze, ceea ce a făcut Traian Băsescu este doar un efect de scenă. Documentele se consultă la birou. Şi, doar dacă are nevoie de aceste documente într-o vizită în străinătate sau la Guvern poate să le ia cu el. Sarcina păstrării lor este a SPP-ului. După ce nu va mai avea imunitate, Traian Băsescu va putea fi tras la răspundere, dacă cineva doreşte acest lucru”, a mai spus Meleşcanu.

Despre ceilalţi contracandidaţi, Meleşcanu crede că pot apărea surprize:”Nu exclud pobibilitatea ca unii candidaţi la Preşedinţie să se retragă. Nu am aceste informaţii, deocamdată, dar nu le exclud. Am învăţat că în politică nu pot spune niciodată, niciodată!”

 

×