x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleşcanu: Legislaţia actuală nu permite înfiinţarea de noi secţii în străinătate

Meleşcanu: Legislaţia actuală nu permite înfiinţarea de noi secţii în străinătate

11 Noi 2014   •   09:33
Meleşcanu: Legislaţia actuală nu permite înfiinţarea de noi secţii în străinătate

Legislaţia electorală actuală nu permite înfiinţarea de noi secţii în străinătate, în lipsa unor derogări sau modificări legislative, putând fi luate doar măsuri de fluidizare a procesului de votare, a declarat marţi, la sediul Biroului Electoral Central, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

"Pe legislaţia actuală nu este posibil. Dacă se vor face derogări, dacă se găsesc nişte modalităţi de modificare, atunci putem discuta. Dacă nu, ne vom concentra pe măsurile care privesc fluidizarea votului şi o să fie o serie de măsuri pe care o să vi le prezentăm pe această temă pe o mai bună organizare, implicare a colegilor din MAE, implicarea oamenilor din diaspora, implicarea partidelor politice în cadrul secţiilor de votare, care sunt menite să asigure o desfăşurare cât mai rapidă, dar în condiţii de legalitate a procesului electoral", a declarat Meleşcanu după întâlnirea cu reprezentanţii BEC.

Ministrul de Externe a spus că ştie ce are de făcut pentru a fluidiza şi asigura participarea tuturor cetăţenilor la vot în străinătate.

"Avem un plan de măsuri, ştim ce avem de făcut pentru a fluidiza şi asigura participarea tuturor la vot. O să discutăm şi cu BEC să vedem în ce măsură propunerile noastre sunt în spiritul şi litera legii", a spus Meleşcanu la sediul BEC.

În privinţa creşterii numărului de secţii, el a precizat că "este o opţiune teoretică şi aceasta în condiţiile în care pe lege se dovedeşte că acest lucru este posibil, de a schimba regulile în timpul jocului".

Întrebat dacă are un proiect de ordonanţă de urgenţă, Meleşcanu a răspuns că vine cu toate proiectele pregătite, inclusiv cu un proiect pentru alocarea de bani. "Cel mai bun lucru este ca faţă în faţă să discutăm direct, nu să spună unul şi altul să-i răspundă. De aceea am şi venit astăzi aici. Suntem două instituţii responsabile care au acelaşi obiectiv, de a asigura respectarea dreptului românilor de a putea vota. Să vedem împreună ce se poate face", a mai spus Meleşcanu.


×