x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleşcanu: România ar putea adera la zona euro în cinci-zece ani, dacă se va dezvolta într-un mod susţinut

Meleşcanu: România ar putea adera la zona euro în cinci-zece ani, dacă se va dezvolta într-un mod susţinut

10 Mar 2017   •   20:08
Meleşcanu: România ar putea adera la zona euro în cinci-zece ani, dacă se va dezvolta într-un mod susţinut

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, la Câmpina, că România ar putea intra în zona euro în următorii cinci-zece ani, dacă se va dezvolta într-un mod susţinut.

"În ceea ce priveşte criteriile pentru aderare la euro, aceste criterii sunt în mare măsură îndeplinite de către România, mă refer la deficit, la deficitul structural, la toate elementele care ţin de participarea la zona euro. Problema pe care o avem este, însă, problema de a alege momentul în care să ne putem cu adevărat asocia şi să ne asumăm obligaţii. (...) Un orizont de timp poate să fie, din punctul meu de vedere, între cinci şi zece ani de acum încolo, dacă România se va dezvolta într-un mod susţinut, pentru că ce s-a întâmplat în 2017 a arătat vulnerabilitatea pe care o avem şi care ar fi putut să producă efecte mult mai negative, mai profunde asupra noastră decât datorită faptului că nu eram în zona euro", a spus ministrul, răspunzând unei întrebări.

Acesta a subliniat că totul depinde de modul de dezvoltare a României.

"E foarte periculos şi nu vreau să dau date precise pentru că totul depinde de modul în care România se va dezvolta. Dacă programul politic al actualei majorităţi va fi dus la bun sfârşit în acest an, dacă legea salarizării unice va da într-adevăr un orizont foarte clar în legătură cu posibilitatea românilor de a supravieţui la o conversie rapidă a monedei naţionale în euro, atunci lucrurile s-ar putea desfăşura foarte rapid. De aia am şi spus cinci ani", a precizat Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu a inaugurat, vineri, cabinetul său parlamentar din municipiul Câmpina. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: teodor melescanu