x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesaj catre Iliescu - "Fara PSD, Polul Social=fictiune"

Mesaj catre Iliescu - "Fara PSD, Polul Social=fictiune"

de Gabriela Antoniu    |    25 Apr 2006   •   00:00
Mesaj catre Iliescu  -  "Fara PSD, Polul Social=fictiune"

Marius Lazar, consilierul politic al presedintelui PSD, Mircea Geoana, a dat publicitatii un comunicat in care avertizeaza ca proiectul lansat de senatorul PSD Ion Iliescu si de Petre Roman, Polul Social, este, fara PSD, "o fictiune politica".

Marius Lazar, consilierul politic al presedintelui PSD, Mircea Geoana, a dat publicitatii un comunicat in care avertizeaza ca proiectul lansat de senatorul PSD Ion Iliescu (foto) si de Petre Roman, Polul Social, este, fara PSD, "o fictiune politica".
El spune ca eventuala initiativa a PSD privind o astfel de constructie va fi decisa in instantele partidului, cand acestea considera de cuviinta ca se impune un astfel de demers.

Marius Lazar nu se opreste aici cu avertismentele si atrage atentia colegilor de partid, deci si lui Ion Iliescu, cum ca participarea lor la constructii institutionalizate de ordin politic, care nu sunt rezultatul unor decizii luate in cadrul statutar al partidului, "ii situeaza in afara PSD cu toate consecintele care decurg de aici". Totusi, pesedistii primesc o derogare: "Au toata libertatea de a participa si sustine puncte de vedere la dezbateri ale societatii civile despre rolul si modernizarea stangii.

"RESPECT". "Consideram ca PSD trebuie tratat cu mai mult respect de cei care aspira la o formula politica, electorala, care sa beneficieze de suportul celui mai important partid al opozitiei de stanga din Romania. O constructie politica de tip Polul Social presupune parteneri politici semnificativi si compatibili cu care PSD sa poata incepe, la un anumit moment, discutii si negocieri politice.

Modelul stangii italiene nu se poate aplica acum in Romania. In Italia, coalitia lui Romano Prodi reuneste forte politice care pot intra singure in Parlament. La noi, in afara de PSD, celelalte partide de stanga nu intrunesc nici macar 1% din optiunile electoratului", explica Marius Lazar.

×
Subiecte în articol: politic psd