x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesaj pentru Parlament - Basescu da replica

Mesaj pentru Parlament - Basescu da replica

de Oana Stancu Zamfir    |    10 Feb 2007   •   00:00
Mesaj pentru Parlament - Basescu da replica

Presedintele Traian Basescu i-a informat ieri pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului ca "doreste" sa adreseze un mesaj Legislativului marti, la ora 14:30, adica exact atunci cand e programata motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei.

Anuntul acestuia, care succede solicitarii parlamentarilor de a-si retrage afirmatia ca acestia ar face "legi pentru infractori", a generat insa din nou nemultumiri.
Liderul PSD, Mircea Geoana (foto), afirma ca presedintele ar fi trebuit mai intai sa ceara scuze Parlamentului si abia apoi sa se prezinte in fata acestuia, iar Birourile Permanente ar trebui sa analizeze cererea lui, intrucat nu e normal ca acesta sa indice ora la care vrea sa-si prezinte mesajul fara a indica motivul.
PC atrage atentia ca, "daca presedintele vine ca sa o apere pe doamna Macovei, bratul sau inarmat, unealta cu care isi rezolva problemele legate de adversarii politici, gestul sau poate fi interpretat ca unul de presiune asupra parlamentarilor".
Lucian Bolcas (PRM) "ameninta" cu ziua de "marti 13", Crin Antonescu (PNL) cu faptul ca Basescu va trebui sa ii asculte si el pe parlamentari, iar singurii "aparatori" ai presedintelui sunt liderii PD si UDMR.

×
Subiecte în articol: politic