x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesajul lui Carmen Dan de Ziua Poliției Române

Mesajul lui Carmen Dan de Ziua Poliției Române

24 Mar 2017   •   14:50
Mesajul lui Carmen Dan de Ziua Poliției Române

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Poliţiei Române prin care felicită oamenii legii şi familiile acestora, ''care resimt riscurile, pericolele, restricţiile pe care le impune activitatea în MAI'', subliniind în acelaşi timp că încrederea cetăţenilor este cel mai bun indicator al acţiunilor. 

''Sărbătorim, astăzi, 195 de ani de existenţă a Poliţiei Române, perioadă în care această instituţie s-a transformat în raport cu realităţile istorice, şi-a adaptat răspunsul diferitelor provocări sociale şi şi-a definit rolul şi importanţa în arhitectura sistemului de ordine publică şi securitate naţională. Ziua Poliţiei Române nu este doar o sărbătoare a poliţiştilor, ci şi a cetăţenilor, a celor cărora le asiguraţi, zilnic, siguranţa şi liniştea. Încrederea lor este cel mai bun indicator al acţiunilor dumneavoastră! Cetăţenii oneşti vă sunt cei mai buni aliaţi în lupta cu criminalitatea! Este un moment de rememorare a sacrificiului camarazilor care şi-au pierdut viaţa la datorie pentru siguranţa semenilor lor, un moment solemn de omagiere a colegilor care au plecat prea vremelnic dintre noi'', afirmă ministrul Carmen Dan, în mesaj. 

Ea subliniază că activitatea de poliţist are ''privaţiuni'', multe dintre ele mai puţin cunoscute publicului, şi riscuri. 

''Aniversarea din acest an a Poliţiei Române, una dintre cele mai importante arme a MAI, ne găseşte într-o situaţie nefericită, în care mii de poliţişti îşi cer drepturile salariale în stradă. Este, pe de o parte, un semn al democraţiei instituţionale, dar şi un semnal de alarmă pentru noi, echipa guvernamentală, să găsim acele soluţii salariale care să reflecte cu adevărat munca şi riscurile poliţiştilor. Îmi doresc salarii mai mari pentru poliţişti şi pentru toţi cei care lucrează în sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Sunt conştientă de faptul că în cele mai multe privinţe revendicările poliţiştilor sunt legitime şi îmi doresc să găsim soluţiile legale pentru a fi rezolvate. Din păcate, nu vom putea rezolva totul peste noapte, mai ales că sunt diverse acte normative, emise încă din anul 2010, care suspendă aplicarea unor drepturi sau majorări de care angajaţii MAI ar trebui să beneficieze'', adaugă ministrul citat de Agerpres.

Totodată, ea spune că a făcut demersuri pentru rezolvarea ''în parte'' a situaţiei poliţiştilor în ceea ce priveşte salariile, punctând că a propus amendamente la OUG 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, în sensul ca în cazul sporurilor calculul să se facă în funcţie de baza de salarizare şi, de asemenea, a solicitat devansarea termenului de aplicare a ultimei tranşe de majorare cu 10% de la 1 august 2017 la 1 aprilie 2017. În context, Carmen Dan face apel la poliţişti să îşi desemneze reprezentanţi în grupurile de lucru care vor lucra la realizarea noii grile de salarizare, astfel încât începând cu 1 ianuarie 2018 să existe un nivel de salarizare care să fie agreat de toate părţile. 

''La ceas aniversar vă felicit şi vă urez succes în misiunile viitoare, asigurându-vă de întreaga mea susţinere'', îşi încheie ministrul Carmen Dan mesajul adresat de Ziua Poliţiei Române. 

×
Subiecte în articol: Carmen Dan ziua politiei romane