x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MESAJUL lui Ponta de 1 Decembrie: Guvernul nu se va lăsa tulburat de scandal şi de conflicte interne inutile

MESAJUL lui Ponta de 1 Decembrie: Guvernul nu se va lăsa tulburat de scandal şi de conflicte interne inutile

de Mediafax    |    01 Dec 2013   •   10:40
MESAJUL lui Ponta de 1 Decembrie: Guvernul nu se va lăsa tulburat de scandal şi de conflicte interne inutile

Guvernul îşi va face treaba şi nu se va lăsa tulburat de scandal, de conflicte interne inutile, indiferent de diversele provocări, reparând multe dintre nedreptăţile anilor trecuţi, afirmă premierul Victor Ponta într-un mesaj de 1 Decembrie în care pledează şi pentru unitate şi solidaritate.

"Astăzi, de 1 decembrie, imi doresc să avem înţelepciunea celor care, la 1918, au înţeles cât de important este să fim solidari, să fim uniţi într-o singură naţiune. Îmi doresc să privim spre viitor, să depăşim ura şi dezbinarea, şi să construim împreună proiectul de ţară care să ne unească, să ne mobilizeze şi să ne facă din nou să fim mândri de România. Acum este momentul să construim ceea ce ne dorim de atâţia ani: o Românie Puternică, cu instituţii eficiente, cu o economie funcţionala şi o societate dreaptă şi echitabilă. Este ceea ce, în urmă cu 95 de ani, îşi doreau şi înaintaşii noştri să fondeze şi să lase urmaşilor lor", afirmă Ponta.

El susţine că există toate motivele pentru ca românii să fie mândri de prezent, de locul în care au ajuns azi, arătând că trebuie să fie mândri de toţi cei care au ridicat drapelul României în lume, performeri, sportivi cu mari performanţe, cercetători sau inventatori, elevi şi studenţi olimpici, medaliaţi la competiţii externe sau artişti premiaţi, ca şi de toţi acei români care, sub anonimat, îşi fac datoria zilnic pentru ţară, fără să apară în presă - militari, medici, pompieri, poliţişti sau profesori.
"Trebuie să fim mândri de faptul că statul român începe să fie din nou eficient şi puternic. Astăzi avem creştere economică după ani de austeritate; reparăm multe din nedreptăţile anilor trecuţi; mărim salarii şi pensii, plătim datorii, suntem mai corecţi cu partenerii statului; scoatem ţara din izolare şi lucrăm la noi proiecte mari - independenţa energetică, afirmarea unor domenii cheie, precum agricultura, industrie auto şi IT sau dezvoltarea infrastructurii", adaugă şeful Guvernului.

El arată în acelaşi timp că românii trebuie să fie mândri că parcursul în Europa şi pe plan internaţional devine unul tot mai solid, acest an marcând, în opinia sa, începerea unui amplu proces de reafirmare a poziţiei în lume, un proces prin care România îşi regăseşte punţile de legătură cu Europa, SUA "şi cu alţi prieteni istorici din toate colţurile lumii".

El are şi un un mesaj special, arătând că românii trebuie să fie mândri că fraţii din Republica Moldova urmează acelaşi parcurs, spre Europa, toţi aceşti paşi ducând către momentul în care vor fi sărbătoriţi 100 de ani de când România este unită.

La 95 de ani de la Marea Unire, Ponta consideră că există datoria de a înainta pe calea unităţii, a construcţiei, a unei societăţi demne şi puternice, de a privi spre viitor pentru a da noilor generaţii un nou proiect, un nou sens, o nouă speranţă.

"Să ne propunem ca în următorii ani să continuăm pe acest drum, un drum pe care îl privesc cu speranţă, pentru ca avem suficiente motive sa fim optimişti şi încrezători în forţele noastre. Indiferent de diversele provocări, Guvernul României îşi va face treaba şi nu se va lăsa tulburat de scandal, de conflicte interne inutile. Avem datoria să înaintam pe un drum al unităţii, al construcţiei, al unei societăţi demne şi puternice. Încă mai sunt multe de făcut, dar sunt convins că putem privi cu mândrie spre viitor, într-o Românie puternică, o Românie ce-şi respectă cetăţenii şi le oferă un nivel de trai mai bun", afirmă premierul.

El conchide spunând din nou că mesajul pe care îl transmite tuturor românilor este unul de unitate, într-o zi în care românii trebuie să fie mândri de trecut, de prezent şi de ce pot deveni.

×
Subiecte în articol: 1 decembrie Victor Ponta mesaj