x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesajul Victoriei Nuland către români: "Luptaţi din răsputeri să apăraţi o Justiţie independentă"

Mesajul Victoriei Nuland către români: "Luptaţi din răsputeri să apăraţi o Justiţie independentă"

11 Ian 2014   •   12:47
Mesajul Victoriei Nuland către români: "Luptaţi din răsputeri să apăraţi o Justiţie independentă"

Subsecretarul american de stat Victoria Nuland le-a transmis, sâmbătă, românilor să lupte pentru a apăra o Justiţie independentă şi să o păstreze departe de politică.

"Nu sunt în măsură să evaluez cazuri individuale. Nu este cazul pentru SUA să facă aşa ceva, dar vă pot spune că la fel cum o presă liberă este un element esenţial pentru o democraţie, o Justiţie independentă este esenţială pentru o democraţie predictibilă şi puternică, iar problema responsabilităţii în interiorul Guvernului este foarte importantă pentru democraţie", a spus Nuland, la o întâlnire cu un grup de jurnalişti români, întrebată cu privire la condamnarea fostului premier Adrian Năstase, despre care unele voci au afirmat că ar fi fost una "politică".

Oficialul american a reiterat că SUA sunt îngrijorate atunci când există atacuri la adresa independenţei Justiţiei.

"Atunci când există atacuri la adresa independenţei Justiţiei, ne îngrijorează. Ne îngrijorează atunci când politicienii din orice partid decid să ştirbească într-un fel independenţa Justiţiei. Este un lucru pe care îl urmărim în ţări din toată lumea şi românii au luptat din greu pentru dreptul de a avea o Justiţie independentă şi cu atât mai mai mult cu cât aţi făcut paşi mari în ultimii cinci ani în această direcţie. Şi vreau să le transmit tuturor românilor: indiferent ce partid susţineţi sau unde trăiţi în această ţară să luptaţi din răsputeri să apăraţi o Justiţie independentă şi să o păstraţi departe de politică", a declarat oficialul american.

×
Subiecte în articol: nuland victoria nuland justitie