x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Metehne vechi - Dihonie în PSD

Metehne vechi - Dihonie în PSD

de Lavinia Dimancea    |    02 Feb 2008   •   00:00

Posibila candidatură a lui Adrian Năstase la şefia Consiliului Naţional al PSD constituie noul motiv de dispută la nivelul conducerii partidului, unii lideri social-democraţi pri-vind cu ochi buni revenirea fostului premier, în timp ce alţii nu vor să audă



Posibila candidatură a lui Adrian Năstase la şefia Consiliului Naţional al PSD constituie noul motiv de dispută la nivelul conducerii partidului, unii lideri social-democraţi pri-vind cu ochi buni revenirea fostului premier, în timp ce alţii nu vor să audă.

Vicepreşedintele Cristian Diaconescu, odinioară apropiat al lui Mircea Geoană, este unul dintre cei care apreciază întoarcerea lui Năstase în competiţie. "Domnul Adrian Năstase, dacă doreşte să candideze pentru Consiliul Naţional, este un câştig pentru PSD. A fost, să nu uităm, preşedintele partidului o lungă perioadă de timp şi prim-ministru. Semnalul privind candidatura domniei sale prezintă de fapt o dorinţă de implicare şi cred că orice partid normal trebuie să ţină seama afirmativ de o astfel de intenţie", a declarat ieri Diaconescu. Nu de aceeaşi părere este Mircea Geoană. Joi seară, la Realitatea TV, la câteva ore după ce Năstase declarase că va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului dacă va constata că există "suficient suport", Geoană a răspuns: "Nu ne permitem luxul să mergem către formule care pot reactiva clişee negative la adresa partidului". Altfel spus, Geoană este convins că Dan Mircea Popescu va fi în continuare preşedintele Consiliului, pentru că "este un coleg de foarte bună calitate şi nu ar fi corect să sacrificăm" un astfel de coleg.


OFERTÅ. Cât îl priveşte pe Năstase, Geoană i-a oferit două posibilităţi: ori să lucreze la oferta politică a partidului, ori "să facă monitorizarea guvernului liberal". Vicepre-şedintele Ilie Sârbu a fost şi mai tranşant, declarând că Năstase "nu are la ora actuală suportul necesar în partid pentru a reveni pe o funcţie de conducere". Prestaţia liderilor PSD la televizor a stârnit ieri nemulţumirea lui Ion Iliescu (susţinător al lui Năstase), acesta calificând-o drept una "dezolantă".

×
Subiecte în articol: politic nastase