x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Sturzu: Acest Congres PSD să nu valideze alegerile "cu un singur candidat"! Vom face un gest împotriva comunismului

Mihai Sturzu: Acest Congres PSD să nu valideze alegerile "cu un singur candidat"! Vom face un gest împotriva comunismului

18 Oct 2015   •   15:47
Mihai Sturzu: Acest Congres PSD să nu valideze alegerile "cu un singur candidat"! Vom face un gest împotriva comunismului

Mihai Sturzu, candidat la funcţia de vicepreşedinte PSD, le-a propus delegaţilor la Congresul extraordinar al social-democraţilor să nu valideze rezultatele alegerilor pentru funcţia de preşedinte al partidului, argumentând faptul că acestea au fost alegeri "cu un singur candidat", PSD având însă posibilitatea de a oferi cel puţin doi candidaţi pentru poziţia de lider.

"Săptămâna trecută am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel din perioada lui Ceauşescu şi bine a făcut. Evident că nu am ce să reproşez domnului. Dragnea. Omul a candidat, şi-a asumat funcţia. Vreau să le reproşez că nu au avut curaj sau nu au ştiut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi în situaţia în care am avut un singur candidat. (...) Acest Congres trebuie să valideze alegerile de săptămâna trecută, adică să valideze comuniştii. Vă propun ca acest Congres să nu valideze alegerile, fiindcă sunt convins că PSD ar putea da minim doi candidaţi la preşedinţie şi sigur se vor găsi 500.000 de oameni care să vină la vot şi atunci vom face un puternic gest împotriva comunismului", a spus acesta, duminică, în discursul său.

Acesta a adăugat că social-democraţii trebuie să îşi asume faptul că nu sunt perfecţi.

"Trebuie să avem curaj să spunem că nu am fost perfecţi şi suntem datori tinerilor din România să le cerem iertare pentru (...) mineriadele din '90, pentru oamenii care au suferit atunci. (...) Echitatea într-un partid înseamnă o dezbatere corectă, în care să fim cu toţii egali, în care fiecare punct de vedere să fie ascultat şi nu cumva să uităm cine suntem şi să luăm decizii seara, la restaurant, într-un grup restrâns, iar a doua zi la şedinţă să se vină să se comunice ce decizii s-au luat", a spus acesta.

La Congresul extraordinar al PSD de duminică, Liviu Dragnea a fost validat preşedinte al social-democraţilor, cu unanimitate de voturi.

Potrivit rezoluţiei citite de Florin Iordache, Dragnea a obţinut la scrutinul intern, care a avut loc duminica trecută, 442.650 de voturi "pentru", dintre cele 457.764 exprimate de membrii de partid.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: mihai sturzu congresul psd comunism gest