x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Tudose recunoaște deficitul anunțat de Eurostat: „Important e cum va fi la finalul anului”

Mihai Tudose recunoaște deficitul anunțat de Eurostat: „Important e cum va fi la finalul anului”

25 Oct 2017   •   22:28
Mihai Tudose recunoaște deficitul anunțat de Eurostat: „Important e cum va fi la finalul anului”

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri seară, în exclusivitate la Punctul de întâlnire, de la Antena 3, că deficitul pe trimestrul doi este de 4,1, așa cum arată datele Eurostat, însă a arătat că Guvernul a luat măsurile necesare iar lucrurile au fost reașezate.

”E important să atingem acel deficit sub 3%, să avem alocările bugetare pentru pensii, pentru salarii. Am pus bazele proiectele pentru anul viitor și trebuie să ne asigurăm că ele vor funcționa, la anul. Am stabilit că de la 1 ianuarie va intra legea salarizării. Salariile vor fi majorate de la 1 ianuarie, iar punctul de pensie va crește și el, de la 1.000 de lei, la 1.100 de lei. Respectăm programul de guvernare literă cu literă și cifră cu cifră. Da, pe trimestrul 2 deficitul este de 4,1%. Noi nu vorbim de trimestre. Important e cum va fi la finalul anului. Am reașezat lucrurile. Ati văzut la rectificare că am așezat lucrurile”, a spus Mihai Tudose, la Antena 3.

Deficitul guvernamental al României a urcat de la 3,6% din PIB în primul trimestru din acest an, la 4,1% în perioada aprilie-iunie 2017, în timp ce în Marea Britanie deficitul a urcat de la 1,1% la 3,4%, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat). 

×
Subiecte în articol: mihai tudose