x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mii de lire refuzate - Geoana, certat de nevasta

Mii de lire refuzate - Geoana, certat de nevasta

de Sidonia Silian    |    03 Sep 2005   •   00:00
Mii de lire refuzate - Geoana, certat de nevasta

Prezent la Scoala de vara a TSD, liderul PSD, Mircea Geoana le-a transmis tinerilor partidului sa nu traiasca cu ideea ca pot face bani din politica. In acest context, el si-a amintit de momentul cand presedintele Traian Basescu a afirmat ca a primit un mesager care ii propunea o functie importanta pentru Geoana, la o banca din Londra. Fapt recunoscut de liderul PSD. "Daca am ramas in politica si am dat cu piciorul la o leafa de vreo 200.000 de lire sterline pe an - si acum imi spune nevasta-mea «Ce a fost in capul tau?» - a fost pentru ca eu cred cu tarie ca avem o treaba de facut in tara asta", a spus Geoana.

PLANURI DE VIITOR. Pe de alta parte, liderul PSD a mai declarat ca partidul trebuie sa-si ia inima in dinti si sa recunoasca faptul ca, in anii de dupa 1990, a facut parte dintr-un sistem politic neperformant si pentru a recastiga increderea electoratului el sustine ca este nevoie de o reforma profunda in intreaga politica romaneasca. Geoana considera ca daca aceasta formatiune nu se va rupe de trecut, de maniera neofanariota de a face politica, nu va putea face fata pentru viitorii 10-15 ani. Liderul PSD a sustinut totodata introducerea votului uninominal si a Parlamentului unicameral, el opinand ca Romania nu-si permite doua Camere legislative, cu peste 400 de parlamentari si cheltuieli imense.

POLUL SOCIAL. Cat despre polul social de stanga, pe care intentioneaza sa-l infiinteze senatorul Ion Iliescu impreuna cu Petre Roman, Geoana a spus ca un astfel de pol nu se poate realiza decat in jurul PSD. El a adaugat ca incurajeaza participarea marilor sustinatori ai stangii romanesti, precum Ion Iliescu si Petre Roman, la forumurile civice de dezbatere pe teme de stanga. In cazul in care se pune problema unei platforme de stanga mai ample, Geoana a tinut sa arate ca "nu putem vorbi decat de o platforma in jurul PSD, in care PSD este - v-o spun cu modestie - vioara intai si este cel care poate sa ofere eventual o constructie politica si chiar si electorala pe masura ce acest lucru devine util".

×
Subiecte în articol: politic psd geoană