x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministerul Muncii lucrează la un proiect prin care alocaţiile copiilor să se dea diferenţiat

Ministerul Muncii lucrează la un proiect prin care alocaţiile copiilor să se dea diferenţiat

01 Iun 2015   •   17:33
Ministerul Muncii lucrează la un proiect prin care alocaţiile copiilor să se dea diferenţiat

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice lucrează la un pachet de măsuri prin care alocaţiile pentru copii să se dea diferenţiat, proiectul urmând a fi prezentat public în septembrie - octombrie, a declarat, luni, ministrul de resort, Rovana Plumb, la un post de televiziune.

"Lucrăm a un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocaţiile pentru copii se dau diferenţiat, fie în funcţie de veniturile familiei, fie de vârsta copilului. De aceea am spus că lucrăm la un pachet de măsuri pentru susţinerea familiei, pentru creşterea natalităţii şi pentru respectarea drepturilor şi interesului suprem al copilului. Pe măsură ce va fi aproape de finalizare va intra în dezbatere publică în aşa fel încât sistemul de asistenţă socială cu prioritatea sa către copii şi familii să fie unul eficient şi care să ţintească nevoile copilului şi a familiei", a spus Rovana Plumb, citata de Agerpres.

Ministrul Muncii a precizat că proiectul va fi prezentat public în septembrie - octombrie 2015.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, prin care este dublată alocaţia pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 65/2014, cu un amendament al PNL care prevede ca alocaţia de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei, a fost votat în luna mai de 332 de deputaţi, niciunul nu a votat împotrivă, iar doi s-au abţinut.  

×
Subiecte în articol: rovana plumb