x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MINISTERUL MUNCII - Mariana Câmpeanu, ministrul-candidat

MINISTERUL MUNCII - Mariana Câmpeanu, ministrul-candidat

de Oana Stancu Zamfir    |    Gabriela Antoniu    |    26 Sep 2008   •   00:00
MINISTERUL MUNCII - Mariana Câmpeanu, ministrul-candidat

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul pentru numirea Marianei Câmpeanu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse în locul lui Paul Păcuraru. Mariana Câmpeanu este şi candidat PNL pentru un mandat de deputat în Sectorul 2.



Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul pentru numirea Marianei Câmpeanu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse în locul lui Paul Păcuraru. Mariana Câmpeanu este şi candidat PNL pentru un mandat de deputat în Sectorul 2.

Preşedintele Băsescu a anunţat ieri după-amiază, la postul public de radio, că premierul l-a sunat să-l informeze în legătură cu propunerea Marianei Câmpeanu în locul lui Paul Păcuraru şi că acceptă numirea acesteia, pentru că e un "profesionist".  "Cred că nu există nici o reţinere în desemnarea doamnei Mariana Câmpeanu. E o femeie care lucrează în minister, are o mare experienţă şi e un mare profesionist. Deci va fi ministru", a spus Băsescu. Mariana Câmpeanu, care este şi candidată a PNL la alegerile parlamentare din noiembrie, pentru un mandat de deputat în Colegiul 9 din Sectorul 2 al Capitalei, a declarat că s-a întâlnit ieri la prânz cu premierul, care i-a propus să fie ministrul Muncii.

"Eu am acceptat, considerând că este o onoare pentru mine această funcţie. Premierul mi-a spus că are încredere în mine din punct de vedere profesional şi consideră că voi putea face faţă", a spus Câmpeanu. Ea a precizat că obiectivele mandatului vor fi discutate după ce numirea sa în funcţia de ministru va deveni efectivă.

Avere

Potrivit declaraţiei de avere completate de Mariana Câmpeanu la 10 iunie 2008, în calitate de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS), aceasta deţine împreună cu soţul ei două apartamente în zona Armenească din Bucureşti, ambele la acelaşi număr. Unul dintre ele a fost cumpărat în 1996 şi cel de-al doilea a fost moştenit în 2005. În plus, cei doi mai deţin o casă de vacanţă, pe care şi-au construit-o în judeţul Buzău. Pe lângă acestea, familia Câmpeanu are două terenuri, unul intravilan, de 500 de metri pătraţi, în localitatea în care au şi casa de vacanţă, iar cel de-al doilea, agricol, în judeţul Brăila, în suprafaţă de trei hectare, ambele dobândite în anul 2000. Mariana Câmpeanu a vândut anul trecut către o anume "familie Ungureanu, un bun neprecizat în document, pentru suma de 55.000 de euro. Situaţia bancară a Marianei Câmpeanu relevă că aceasta deţine în conturi circa 6.000 de euro. Pe lângă aceşti bani, ea i-a împrumutat lui Câmpeanu Remus Cătălin suma de 15.000 de euro. În plus, Câmpeanu mai deţine acţiuni şi părţi sociale la diferite societăţi, valoarea cumulată a acestora depăşind 4.000 de lei. În 2006 şi 2007, cea propusă pentru funcţia de ministru al Muncii a contractat şi două credite bancare, în valoare cumulată de 14.500 de euro.

Majoritatea etnică

Tot la radioul public, şeful statului a reluat îngrijorările exprimate în Parlament şi legate de evoluţia demografică a României, respectiv scăderea natalităţii. "Dar sunt şi alte implicaţii mult mai profunde, care vizează chiar schimbarea fibrei noastre naţionale, prin schimbarea proporţiei între noi şi minorităţi. E o opţiune a poporului român dacă vrea să rămână majoritar pe teritoriul României", a spus Băsescu (O.S.)

A depus jurământul

Noul ministru al Muncii a depus jurământul de investitură ieri seară la Palatul Cotroceni, la ceremonie participând, alături de şeful statului, şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Băsescu i-a mulţumit Marianei Câmpeanu că a acceptat să preia portofoliul în preajma alegerilor şi i-a spus că este un om la care pensionarii se uită "cu o aşteptare deosebită". După depunerea jurământului de către noul ministru, Băsescu a purtat o discuţie cu premierul Tăriceanu, fiind chemat să li se alăture şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu. Acesta din urmă a declarat pentru Mediafax că preşedintele s-a interesat de felul în care decurge organizarea alegerilor în sistem uninominal să că el i-a spus că nu există riscul de a se pierde procesul intentat de PRM. Surse care au participat la eveniment au mai precizat că preşedintele i-a solicitat premierului să ia toate măsurile pentru ca aplicarea votului uninominal să nu fie pusă în pericol în vreun fel. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic campeanu