x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miniştrii care l-au susţinut pe Mihai Tudose vor fi eliminați din Guvernul Vioricăi Dăncilă

Miniştrii care l-au susţinut pe Mihai Tudose vor fi eliminați din Guvernul Vioricăi Dăncilă

17 Ian 2018   •   21:45
Miniştrii care l-au susţinut pe Mihai Tudose vor fi eliminați din Guvernul Vioricăi Dăncilă

Plecarea lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului va atrage, cel mai probabil, schimbări la vârful unor ministere. Primii pe lista neagră ar fi miniştrii care şi-au exprimat public susţinerea faţă de premierul demisionar. Ar putea fi înlocuiţi şefii de la Transporturi şi Turism, dar şi miniştrii ale căror mandate s-au identificat cu scandaluri răsunătoare. În schimb, nu se reduce numărul de ministere. Ar fi o pierdere de timp, susţine Liviu Dragnea. 

Până atunci, însă, fiecare ministru al Cabinetului va fi evaluat de şefii de partid, care vor decide cine pleacă şi cine rămâne la Palatul Victoria. Nici înlocuitorul lui Mihai Tudose nu va putea trece peste voinţa conducerii social-democrate. 

A renunţat deja la  funcţie, printr-o demisie de onoare, vicepremierul Marcel Ciolacu. Întâmplător sau nu, numele miniştrilor care l-au susţinut public pe premierul demisionar Mihai Tudose apar şi pe listele neoficiale ale celor care ar putea fi înlocuiţi. 

Este vorba de actualul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, de ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea. Potrivit unor surse, pe listă ar fi şi ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu. 
Ministerul Educaţiei şi-ar putea schimba conducerea. Liviu Pop ar putea fi înlocuit de Ecaterina Andronescu, ea a mai fost la cârma Educaţiei. Iar ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, ar putea fi înlocuit de actualul secretar de stat de la Sănătate, Rodica Naasar. Trei dintre miniştrii care şi-ar putea pierde funcţia au devenit populari mai degrabă prin scandaluri, decât prin realizări. 

 

Felix Stroe e ministrul în mandatul căruia nu a fost construit niciun kilometru de autostradă, Florian Bodog a adus scandalul vaccinurilor în Sănătate şi a fost acuzat că a contribuit la criza de imunoglobulină, care a afectat mii de pacienţi. Iar Liviu Pop a soluţionat târziu criza manualelor din învăţământ. 

În schimb, schimbările din Guvern nu-i vor atinge pe cei patru miniştri de la ALDE, dar nici pe Mihai Fifor, actualul premier interimar, Lia Olguţa Vasilescu sau Carman Dan. 

Note bune ar fi primit de la colegii de partid şi cel mai popular membru al cabinetului, Petre Daea, ministrul care a făcut din oaie, o temă de campanie naţională.  http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: sustinatorii lui mihai tudose