x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Agriculturii va prezida al patrulea Consiliu AgriFish, la Bruxelles

Ministrul Agriculturii va prezida al patrulea Consiliu AgriFish, la Bruxelles

12 Mai 2019   •   15:10
Ministrul Agriculturii va prezida al patrulea Consiliu AgriFish, la Bruxelles

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va conduce lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit), în data de 14 mai 2019, la Bruxelles, informează ministerul de resort.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizează Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la noul model de performanţă.

"Tot în cadrul Consiliului vor avea loc informări din partea Comisiei şi schimburi de opinii cu privire la următoarele problematici: o planetă curată pentru toţi - o viziune strategică pe termen lung pentru o economie neutră din punct de vedere al climei - abordare din punct de vedere al aspectelor agricole, chestiuni agricole legate de comerţ, Declaraţia privind un viitor digital inteligent şi durabil pentru agricultura europeană şi zonele rurale europene.

În data de 13 mai 2019, va avea loc 'Conferinţa privind Politica Agricolă Comună şi Provocări pentru tinerii fermieri europeni', eveniment organizat de Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Petre Daea agricultura bruxelles