x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul de Interne se află pe litoral

Ministrul de Interne se află pe litoral

28 Apr 2018   •   16:40
Ministrul de Interne se află pe litoral

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, la Mamaia, că pe litoral în această perioadă sunt mobilizaţi aproximativ 800 de oameni din forţele de ordine, ea arătând că este important ca oamenii să se simtă în siguranţă în aceste zile de minivacanţă, dar şi în perioada estivală şi să-i vadă pe angajaţii ministerului la datorie, acolo unde nevoie de ei. 

Însoţită de secretarii de stat Raed Arafat şi Nucu Marin, ministrul Carmen Dan a trecut în revistă elementele din dispozitivul ce va asigura ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor în perioada vacanţei de 1 Mai şi a sezonului estival. 

În cursul vizitei la sediul Poliţiei Mamaia, Carmen Dan a declarat presei că vizita are ca scop să identifice modul în care sunt gestionate problemele din dispozitivul creat cu ocazia vacanţei de 1 Mai şi pregătirile pentru sezonul estival. 

"A fost o vizită de lucru tocmai pentru a ne asigura că planul nostru de măsuri în ceea ce priveşte minivacanţa de 1 Mai funcţionează şi că toţi cei care au responsabilităţi în gestionarea acestor măsuri sunt prezenţi. Mă interesează ca turiştii să simtă că suntem prezenţi. În fapt, este o repetiţie pentru ceea ce urmează. Este important pentru noi ca oamenii să ne vadă la datorie şi să se simtă în siguranţă. Acesta este obiectivul asumat de MAI", a afirmat ministrul Afacerilor Interne. 

Ea a adăugat că în urma evaluării făcută la faţa locului a rezultat că sunt suficiente forţe de ordine mobilizate pentru această perioadă pe litoral, dar şi în alte zone ale ţării cu aflux mare de turişti 

"Sunt suficiente forţe şi pot să vă spun că dintr-o primă evaluare, numai în ceea ce priveşte minivacanţa de 1 Mai, am estimat că vom avea pe litoral o prezenţă de aproximativ 40.000 de persoane, şi în Deltă - aproximativ 10.000 de persoane. Asta înseamnă că noi a trebuit să ne dimensionăm dispozitivul în aşa fel încât să acoperim acest aflux de turişti în această perioadă şi bineînţeles să identificăm care sunt zonele în care trebuie să acţionăm cu precădere în pregătirea sezonului estival", a mai subliniat ministrul Carmen Dan. 

"Le transmitem turiştilor să aibă sentimentul că sunt în siguranţă şi că angajaţii MAI sunt prezenţi în zona cu public numeros, unde sunt organizate evenimente, la cluburi. În prezent pe litoral avem aproximativ 800 de angajaţi. Din luna iulie când începe efectiv sezonul estival vom avea efectiv încă 250 de angajaţi ai MAI pe serii; mă refer la poliţişti şi pompieri. Jandarmii vor interveni în dispozitiv, pentru că ei au acele dispozitive flexibile ori de câte ori se va impune. Nu vreau să înţeleagă cineva că suntem o prezenţă agresivă, dar vreau ca toată lumea să ştie că suntem atenţi şi că am evaluat riscurile", a declarat ministrul Dan. 

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a precizat că pe Autostrada Soarelui acţionează şapte echipaje de poliţie şi 10 motociclişti. AGERPRES

×