x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Finanțelor, lovitură pentru români, după anunțul lui Orban că pensiile și alocațiile nu se majorează conform legii

Ministrul Finanțelor, lovitură pentru români, după anunțul lui Orban că pensiile și alocațiile nu se majorează conform legii

19 Ian 2020   •   12:41
Ministrul Finanțelor, lovitură pentru români, după anunțul lui Orban că pensiile și alocațiile nu se majorează conform legii

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că nu există bani la buget pentru majorările la pensii și alocații și acuză PSD de iresponsabilitate maximă care, „în disperarea de a-și salva imaginea, sunt gata să arunce în aer România”.

Florin Cîțu a precizat, într-o postare pe Facebook, că susține 100% declarația premierului Ludovic Orban cu privire la faptul că orice cheltuială cu asistența socială este condiționată de evoluția economiei și de încasările a buget.

„Premierul României a facut o declarație pe care o susțin 100%. Dinamica creșterilor cheltuielilor cu asistența socială este condiționată, ca în orice țară din lume, de evoluția economiei și a încasărilor la buget. Mai ales în situația României unde 2/3 din cheltuieli curente sunt salarii și asistența socială.

În plus, dublarea alocațiilor, 7.5 miliarde lei NU a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare - venituri mai mari decât cele bugetate și/sau reduceri de cheltuieli.

Din primul moment am căutat analiza făcută de PSD pentru legea pensiilor. Am căutat sursa de finanțare. Nu am găsit-o. Nu există. Am facut la fel pentru amendamentul introdus în Parlament, care dublează alocatiile. Nici acolo nu am găsit sursa de finanțare. Iresponsabilitate maximă din partea socialiștilor, care în disperarea de a-și salva imaginea sunt gata să arunce în aer România.

Guvernarea PNL este una RESPONSABILA. Venim cu soluții, atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ), cât și pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile și populismele guvernărilor PSD din ultimii ani”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Antena3

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu