x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul pentru Românii de Pretutindeni cere românilor diasporei să nu se lase înfluențați de incitări la violență

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni cere românilor diasporei să nu se lase înfluențați de incitări la violență

11 Aug 2018   •   19:50
Ministrul pentru Românii de Pretutindeni cere românilor diasporei să nu se lase înfluențați de incitări la violență

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a făcut sâmbătă un apel românii din diaspora să nu se lase influenţaţi de "îndemnuri şi incitări la ură şi violenţă", pledând pentru respectarea legii. 

"Violenţele care au deturnat acest protest (de vineri din Piaţa Victoriei - n.r.) au fost provocate de grupuri izolate. Instituţiile abilitate trebuie să ancheteze ce s-a întâmplat, pentru a se stabili cine a instigat şi cine a comis violenţe. Pledez pentru respectarea legii şi fac un apel la românii de pretutindeni să nu se lase influenţaţi de îndemnuri şi incitări la ură şi la violenţă. România şi românii nu au nevoie de mesaje care să dezbine şi să îi întoarcă pe oameni unii împotriva celorlalţi", a scris Intotero, sâmbătă, pe Facebook. 

Ea a adăugat că a asistat "cu profundă tristeţe" la evenimentele violente care au avut loc la protestul de vineri seara din Bucureşti. 

"Au fost acţiuni regretabile care nu pot avea legătură cu ideea de democraţie, de exprimare a opiniilor, de protest paşnic într-un stat de drept. Susţin dreptul democratic al oricărui cetăţean de a protesta şi condamn cu fermitate violenţa ca instrument de manifestare a opiniilor. Cei mai mulţi dintre cei care au participat la protest sunt oameni de bună-credinţă, atât din diaspora, cât şi din ţară. Incidentele care au avut loc nu sunt reprezentative pentru modul în care românii de peste hotare aleg să se exprime public. Diaspora românească a demonstrat mereu că nu recurge la comportamente antisociale pentru a-şi face cunoscute opiniile. Protestul este o formă de exprimare şi, atât timp cât această activitate are loc paşnic şi în conformitate cu cadrul legal, ea reflectă dreptul la opinie al oricărei persoane care ţine cont de prevederile legale", a menţionat ministrul pentru Românii de Pretutindeni. AGERPRES

×