x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Minoritarii au decis pentru majoritate

Minoritarii au decis pentru majoritate

09 Feb 2012   •   21:00
Minoritarii au decis pentru majoritate

La investirea Guvernului Ungureanu, un rol decisiv la vot, in absenta USL, l-a avut grupul minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara. Cei 17 deputati ai grupului reprezentand minoritati nationale cu o pondere sub 5% din populatia stabila a Romaniei au decis practic prin votul lor instalarea Guvernului Ungureanu, eliminand astfel posibilitatea declansarii alegerilor anticipate cerute de protestatarii din Bucuresti si din tara.

Din punct de vedere etnic, conform rezultatelor partiale ale recensamantului realizat anul trecut, din populatia totala stabila a Romaniei de 19.042.936 de locuitori, 1.237.746 sunt maghiari, 619.007 – romi, 36.884 – germani, 51.703 – ucraineni, 28.226 – turci, 20.464 – tatari, 23.864 – rusi lipoveni, iar 96.040 sunt de alta etnie. Incepand de astazi, Jurnalul National vi-i prezinta pe cei care au instalat in functie Guvernul Ungureanu.

Varujan Pambuccian este deputat din partea Uniunii Armenilor din Romania, in care ocupa si functia de vicepresedinte. El este deputat la a patra legislatura si liderul grupului minioritatilor de Camera Deputatilor. Este absolvent al Facultatii de Matematica – Universitatea Bucuresti si doctor in Matematica si a fost decorat cu Ordinul National Serviciul Credincios. De la inceputul actualului mandat, in 2008, a luat de 61 de ori cuvantul in plen, este autor si coautor la noua propuneri legislative si a adresat o singura interpelare Guvernului. Face parte din grupurile de prietenie cu Armenia, India si Portugalia. Potrivit ultimei declaratii de avere, din iunie 2010, detine doua apartamente in Bucuresti si detine 10% din actiuni la CCT SRL. Ca venituri, declara indemnizatia de deputat si salariul de profesor de matematica la Universitatea Bucuresti in suma totala de 94.908 lei, precum si salariile sotiei, angajata la doua firme, de 78.400 de lei. In declaratia de interese, Varujan Pambuccian scrie ca este actionar la firma CCT SRL, valoarea actiunilor ridicandu-se la 5.000 de lei. Aceasta firma a incheiat pe perioada 2010-1011 un contract de servicii informatice si servicii conexe cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare in valoare de 512. 148 de lei. Tot in 2010, CCT SRL a incheiat un contract pe cinci luni cu Hidroelectrica SA pentru lucrari de executie in valoare de 6.214 lei. Anul trecut, firma a incheiat alte doua contracte. Unul pentru servicii cu Institutul National de cercetare-dezvoltare pentru protectia muncii in valoare de 8.000 de lei, iar celalalt, de furnizare cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, in valoare de 24.595 de lei.

Ovidiu Victor Gant este deputat din partea Forumului Democrat German. Este absolvent al Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara. A fost pe rand profesor, director de liceu, referent la Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, subsecretar de stat in Departamentul pentru relatii interetnice (2001-2004), observator si membru in Parlamentul European, in prezent fiind deputat la a doua legislatura. Vicelider al grupului minoritatilor nationale, Ovidiu Gant este in aceasta legislatura autor si coautor a 16 initiative legislative, a 45 de intrebari si interpelari adresate Guvernului si a a avut 59 de interventii in plen. Face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Germania si Olanda. Potrivit ultimei declaratiei de avere, Gant detine doua terenuri intravilane in Timisoare, doua case, tot in Timisoara, un autoturism Renault din 2001, 500 de euro intr-un cont deschis la BRD. Ca venituri anuale, declara indemnizatia de parlamentar in suma totala de 61.453 lei, precum si salariul sotiei, de 23.814 lei. In ultima declaratie de interese, Ovidiu Gant scrie ca firma tatalui sau a avut in 2010 un contract castigat in urma unei licitatii electronice cu Spitalul de copii din Timisoara pentru furnizarea de medicamente in valoare de 17.152,02 lei. Acelasi document arata ca Ovidiu Gant este membru neretribuit in Consiliul de Conducere al Forumului Democrat al Germanilor.

Ghervazen Longher este deputat din partea Uniunii Polonezilor din Romania "Dom Polski" si vicelider al grupului minoritatilor nationale. Licentiat in management, este deputat din partea Uniunii Polonezilor la a doua legislatura. In actuala legislatura este coautor la 17 initiative legislative, a facut noua declaratii politice si a luat de 12 ori cuvantul in plen. Nu a adresat nici o interpelare sau intrebare Guvernului. Face parte din gruprurile de prietenie cu Polonia, Lituania si Japonia. Potrivit ultimei declaratii de avere din iunie anul trecut, Longher detine patru terenuri agricole in localitatile sucevene Cacica si Ipotesti, doua case, cate una in fiecare din localitatile amintite, a avut un apartament pe care l-a vandut in 2010 cu 85.829 lei, detine impreuna cu sotia actiuni /parti sociale la patru firme in valoare totala de 600 de lei, 1.000 de euro si 1.000 de dolari. Ca venituri anuale declara indemnizatia de parlamentar in valoare totala de 73. 593 lei brut, precum si salariul sotiei in suma toata de 22.712 lei brut. De asemenea, pe numele sotiei declara dividende in valoare de 51.440 lei. Potrivit declaratiei de interese din 2010, nu are afaceri cu statul.

Dragos Gabriel Zisopol este deputat din partea Uniunii Elene din Romania, indeplinind functia de secretar al grupului minoritatilor. Este absolvent al Institutuluide Petrol si Gaze Ploiesti – Facultatea de Inginerie Mecanicasi Electrica si doctor in inginerie mecanica. A fost preparator, asistent universitar si sef de lucrari, iar din 2004 pana in prezent este conferentiar universitar la Universitatea Petrol siGaze din Ploiesti – Catedra Tehnologia Constructiei de Utilaj Petrolier – TCUP.
Este membru in grupurile parlamentare de prietenie cu Grecia, Cipru si Chile. A luat de 36 de ori cuvantul in plen, a facut 22 de declaratii politice a initiat impreuna cu alti parlamentari 40 de proiecte de lege si a adresat 10 intrebari si interpelari Guvernului. Potrivit ultimei declaratii de avere, Zisopol are doua terenuri agricole in Banesti – Prahova si Dragasani – Valcea, doua intravilane si un intravilan in judetul Prahova, doua case, una in Banesti si alta in Ploiesti, doua autoturisme, un Hyundai si o Toyota, doua conturi cu 6.800 de euro si unul cu 1.406 lei. Veniturile anuale declarate sunt salariu de profesor la Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti in suma de 49.052 lei, indemnizatia de parlamentar de 61.453 de lei si salariul de inginer al sotiei de 5.092 de lei.

Adrian-Miroslav Merka este deputat din partea Uniunii Democratice a Cehilor si Slovacilor din Romania. A absolvit Facultatea de Stiinte si Litere, specializarea Educatie Fizica si Sport, Universitatea Oradea. A fost profesor, director de liceu si este deputat pentru a doua legislatura. 2007 este presedintele Uniunii Democratice a Slovacilor si Cehilor din Romania. La CV si-a trecut si activitati civice precum antrenor de fotbal la Divizia judeteana Bihor si manager instructor la Ansamblul folcloric "Cerovina" Valea Cerului, Bihor. Este al doilea secretar al grupului minoritatilor, fiind membru in grupurile parlamentare de prietenie cu Slovacia, Cehia si Bahrein. A luat de 18 ori cuvantul in plen, a facut noua declaratii politice si are 19 proiecte de lege initiate impreuna cu alti parlamentari. Ultima declaratie de avere arata ca are un teren intravilan in Oradea, un apartament in constructie, ca este asociat la o firma unde detine parti sociale in valoare de 1.500 de lei. Are contractate doua credite ipotecare si unul bancar in valoare de 70.200 de dolari scadente in 2017 si 2037. Mai declara un imprumut de la o persoana fizica in valoare de 30.000 de dolari, scadent in 2018. Ca venituri anuale declara indemnizatia de deputat in suma totala de 73.593 lei brut si diurna de 16.944 lei.

Mircea Grosaru este deputat din partea Asociatiei Italienilor din Romania la a doua legislatura si este secretar al grupului minoritatilor. El si-a trecut in CV si mandatul de deputat din legislatura 2000-2004, pe care nu l-a exercitat deoarece i-a fost atribuit actritei Ileana Stana Ionescu. a obtinut mandatul in urma unei decizii a Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). De profesie este avocat, in Baroul Bucuresti, asociat al Societatii profesionale cu raspundere limitata GROSARU & Asociatii. Absolvent a patru facultati ( Drept, Economie, Educatie Fizica si Matematica), Grosaru este doctor in drept comercial. A luat de 180 de ori cuvantul in plen, este autor si coautor la 136 de propuneri legislative, a facut 172 de declaratii politice si a adresat 37 de intrebari si interpelari Guvernului. Este membru in grupurile parlamentare de prietenie cu Spania, Irlanda, Islanda si Italia. Potrivit ultimei declaratii de avere, Grosaru are un teren intravilan si o casa de locuit in municipiul Suceava, un autoturism Alfa Romeo din 1997, un tablou-portret in valoare de 20.000 de euro, bijuterii din aur in valoare de 5.000 de euro si un credit scadent in 2022 in valoare de 170.000 de euro. Ca venituri anuale declara indemnizatia de deputat in suma totala de 51.184 de lei, si salariul sotiei de 80.661 de lei. Declaratia de interese arata ca este asociat la trei firme, valoarea totala a actiunilor/ partilor sociale ridicandu-se la 941.000 de lei.

Nicolae Paun este deputat din partea Partidei Romilor "Pro Europa". Este presedinte al Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputatilor. A luat de 12 ori cuvantul in plen, a facut sapte declaratii politice, a adresat trei intrebari si interpelari Guvernului si a initiat sase propuneri legislative. Potrivit ultimei declaratii de avere, are o casa in Bucuresti, un autoturism Opel si declara venituri anuale de 56.409 lei din indemnizatia de deputat. Paun este licentiat in Stiinte Politice, fiind absolvent al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative. Este deputat pentru a treia legislatura. A fost general manager al firmei Nikyscoprion, consilier in Consiliul Local Sector 5, presedinte al Partidei Romilor, iar din 1993 este reprezentant al minoritatilor in CMN. De asemenea, este seful delegatiei romilor din Romania la Forumul European al Romilor – Consiliul Europei.

Aledin Amet este deputat din parte Uniunii Tatarilor Turco-Musulmani din Romania. Este licentiat in filologie si istorie. A fost operator de ca, redactor-sef la revista Cas (Tanarul), bibliotecar, fiind deputat la a doua legislatura. A luat de 149 de ori cuvantul in plen, a facut 97 de declaratii politice, a initiat 130 de proiecte de lege si a adresat 47 de intrebari si interpelari Guvernului. Este membru in grupurile parlamentare de prietenie cu Kazahstan, Liban, Turcia si Liban. Potrivit ultimei declaratiei de avere, are un apartament in Constanta, trei conturi cu 40.000 de lei si doua cu 40.000 de euro. Declara venituri anuale de 62.980 din indemnizatia de deputat si 3.800 de lei din salariu de cadru didactic la Universitatea Andrei Saguna din Constanta. La aceste sume se adauga veniturile sotiei, de lucrator bancar, in suma de 18.400 de lei.


Deputatii din grupul minoritatilor nationale
1. Varujan Pambuccian - Uniunea Armenilor din Romania
2.Ovidiu Victor Gant- Forumul Democrat German
3. Ghervazen Lomgher - Uniunea Polonezilor din Romania "Dom Polski"
4. Dragos Gabriel Zisopol - Uniunea Elena din Romania
5. Adrian-Miroslav Merka - Uniunea Democratica a Cehilor si Slovacilor din Romania.
6. Mircea Grosaru – Asociatia Italienilor din Romania
7. Aledin Amet – Uniunea Tatarilor Turco-Musulmani din Romania
8. Stefan Buciuta- Uniunea Ucrainenilor din Romania
9.Gheorghe Firczak- Uniunea Culturala a Rutenilor din Romania
10.Ibram Iusein- Uniunea Democrata Turca din Romania
11.Ignat Miron- Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
12.Oana Manolescu- Asociatia Liga Albanezilor din Romania
13.Nicolae Mircovici- Uniunea Bulgara din Banat
14.Nicolae Paun- Partida Romilor Pro Europa
15.Dusan Popov- Uniunea Sarbilor din Romania
16.Mihai Radan- Uniunea Croatilor din Romania
17.Aurel Vainer- Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania

×
Subiecte în articol: cabinetul ungureanu